EXTERN | Prima navă cu cereale din Ucraina a fost refuzată de cumpărătorul din Liban

  Cumpărătorul libanez a refuzat să plătească pentru cerealele din Ucraina livrate de primul vas de transport care a părăsit portul din Odesa de la începutul războiului, potrivit ambasadei ucrainene din Liban, informează Politico.

  Razoni, prima navă care a plecat din Ucraina încărcată cu cereale după ce Rusia și Ucraina au ajuns la un acord luna trecută, cu participarea Turciei și a ONU, caută acum un alt port unde să poată descărca cerealele după ce cumpărătorul inițial din Liban a refuzat marfa pe motiv că ucrainenii au întârziat prea mult livrarea (peste 5 luni), scrie Reuters.

  Nava sub pavilion Sierra Leone a plecat din Odesa săptămâna trecută încărcată cu 26.527 de tone de porumb. Vasul era programat să ajungă în Liban duminică, dar și-a schimbat destinația spre portul turcesc Mersin și rămâne acum ancorat în largul coastei de sud a Turciei, potrivit site-ului de monitorizare a navelor de transport maritim Refinitiv.

  O echipă de reprezentanți ai Ucrainei, Rusiei, Turciei şi ONU a finalizat la mijlocul săptămânii trecute cu succes inspecţia navei Razoni, care urma să pornească din nou la drum în aceeași zi spre portul Tripoli, în nordul Libanului.

  Până acum, 243.000 de tone de porumb au fost exportate din Ucraina la bordul a șapte vase care au părăsit porturile ucrainene din data de 1 august, potrivit datelor furnizate de Ministerul Apărării din Turcia.

  În total, 10 nave au plecat din cele trei porturi ucrainene cuprinse în acordul semnat la Istanbul, conform Politico. Vasul de transport care a plecat cel mai recent din Ucraina, Polarnet, a ajuns luni în Turcia.

  Articole Similare

  spot_img

  LASĂ UN RĂSPUNS

  TE RUGĂM INTRODU COMENTARIUL AICI
  TE RUGĂM INTRODU NUMELE TĂU AICI