Connect with us

Actualitate

EXCLUSIV: STB deraiază în incapacitate de plată

Published

on

Transportul public bucureștean este și el în dificultate. Potrivit informațiilor, STB este tot mai aproape de incapacitate de plată. 24 de firme au dat deja în judecată STB pentru neplata datoriilor, șapte dintre ele au cerut chiar insolvența STB.

La rectificarea bugetară de astăzi, consilierii generali vor aproba alocarea a 100.000.000 de lei pentru ca STB să supraviețuiască. Cum s-a ajuns în această situație? Răspunsul se găsește în salariile și câștigurile monstruoase ale șefilor STB.

Un ”Raport al Comitetului de nominalizare și remunerare din cadrul Consiliului de Administrație al Societății de Transport București S.A.” realizat pentru perioada septembrie-decembrie 2018 arată că directorul interimar Andrei Creci are o indemnizație fixă de 21.712,62 lei brut lunar. La această sumă ”se adaugă o componentă variabilă lunară, în cuantum echivalent a de 8 ori media pe ultimele 12 luni a câștigului salarial mediu brut lunar”. Numai că directorul general interimar este și membru al Consiliului de Administrație. Pentru această calitate, pentru toți cei 7 membri ai CA ”a fost stabilită o indemnizație fixă, în cuantum de 7.237,54 lei brut lunar, la care se adaugă o component variabilă, în cuantum echivalenti cu 12 indemnizații fixe lunare”, se arată în document.

Mai mult, ”directorul general și membrii CA beneficiază de asigurare de răsundere profesională pe cheltuiala societății astfel:

-limita răspunderii în agregat 3.000.000 euro

-limita răspunderii pe eveniment 1.000.000 euro.

Limitele se aplică tuturor cererilor de despăgubire și daunelor plătite (inclusiv cheltuielile)”, se stipulează în documentul publicat în data de 18 ianuarie 2019.

Copyright © 2019 AT Video Creations