Connect with us

Actualitate

Evenimente în toată țara, de Ziua Eroilor și Înălțarea Domnului. Klaus Iohannis: Avem datoria de a menține vie memoria Eroilor Neamului și de a arăta că am înțeles sensul luptei și jertfei lor supreme

Published

on

106 Ziua Eroilor rptv.ro

Înlățarea Domnului și Ziua Eroilor au fost marcate de evenimente organizate în toată țara. De la șeful statului la reprezentanți ai administrației centrale și administrațiilor locale, fețe bisericești și populație, mii de oameni au participat la comemorarea celor care s-au jertfit pe câmpul de luptă.

Președintele Klaus Iohannis a fost prezent la ceremonia organizată la monumentul „Mormântul Ostașului Necunoscut” din Parcul Carol I. „Eroii neamului nostru au fost și continuă să fie adevărate simboluri ale abnegației, ale curajului și ale simțului datoriei. Lăsând în urma lor lecția dăruirii de sine pentru idealul de a servi patria, ei constituie modele demne de urmat pentru tinerele generații și cele viitoare. Cea mai de preț moștenire este exemplul lor de credință în idealurile naționale, de tărie și patriotism.”, a transmis șeful statului.

Foto: Facebook Klaus Iohannis

Avem datoria de a menține vie memoria Eroilor Neamului și de a arăta că am înțeles sensul luptei și jertfei lor supreme.„, a completat președintele României, pe o rețea de socializare.

Al doilea om în stat, Anca Dragu, a participat la ceremonialul militar și religios organizat la Monumentul Eroilor din Piața Petru Rareș din Bistrița. Alături de președintele Senatului au fost șeful Cancelariei prim-ministrului, Sergiu-Horia Hossu, deputatul Diana Morar și oficialități locale.

Foto: Timp Online, Bistrița

„Marcată ca în fiecare an într-o zi importantă din calendarul sărbătorilor creștin-ortodoxe, praznicul Înălțării Domnului, Ziua Eroilor simbolizează recunoștința pentru toți cei care de-a lungul timpului au apărat țara chiar și cu prețul vieții, au luptat pentru credința strămoșească, pentru dreptate, libertate și, în istoria recentă, au pierit reprezentând România cu mult curaj și înalt profesionalism în diferite misiuni desfășurate alături de partenerii noștri internaționali.”, a transmis prim-ministrul Florin Cîțu, într-un comunicat publicat pe siteul Guvernului.

Foto: Guvernul României

Președintele Consililului Județean Ilfov, Hubert Thuma, a fost prezent la evenimentul organizat de Ziua Eroilor și sărbătoarea Înălțării Domnului la Monumentul Eroilor din Buftea, alături de vicepreședintele CJI Ștefan Rădulescu, de primarul orașului Buftea, Gheorghe Pistol, și de alte personalități locale și județene.

„Cinstirea eroilor noștri nu vorbește doar despre jertfa lor, ci și despre lecțiile de unitate, sacrificiu și profesionalism pe care ni le-au lăsat drept moștenire și pe care s-au clădit generațiile următoare. Registrul acesta de valori s-a perpetuat, iar acum, în vremuri complicate dar mai pașnice, ideea de eroism capătă în fiecare zi valențe noi. Pe lângă toate aceste lecții, Eroii Neamului nostru ne-au lăsat un drept de necontestat: libertatea. Pentru asta și pentru tot curajul și sacrificiul lor le suntem profund recunoscători.”, a transmis președintele CJ Ilfov, Hubert Thuma, într-o postare pe rețeaua de socializare.

Foto: Facebook Ștefan Rădulescu

„Istoria ne-a oferit, veac după veac, eroi. Eroi care au luptat pe mai multe fronturi, indiferent de idealuri: pentru a duce mai departe națiunea, tradițiile și cultura, pentru libertate, pentru integritate. (…) Să cinstim cum se cuvine memoria celor care s-au jertfit pentru idealurile despre care am amintit, pentru libertatea noastră. De asemenea, este obligația noastră morală să învățăm și generațiile viitoare că pe sacrificiul eroilor noștri construim democrația de azi și de mâine!„, a declarat și vicepreședintele Consiliului Județean Ilfov Ștefan Rădulescu, pe pagina sa de Facebook.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Copyright © 2019 AT Video Creations