EVENIMENT ASTRONOMIC | Spectacol pe cer, în iunie: A început „Parada Planetelor”

  Timp de câteva zile în luna iunie, celelalte șapte planete principale care orbitează în jurul Soarelui vor fi vizibile de pe Pământ în aceeași parte a cerului.

  Cel puțin patru dintre planete (Venus, Marte, Jupiter și Saturn) vor fi vizibile cu ochiul liber pe cerul nopții. Pentru celelalte trei planete (Mercur, Uranus și Neptun), binoclul sau telescopul ar trebui să le permită observatorilor în devenire să le vadă în întreaga lor splendoare, relatează Le Soir, citat de The Brussels Times.

  Acest lucru va fi posibil pe o perioadă de aproape două săptămâni, conform calculelor Institutului Francez de Astrologie (IMCCE). Între 14 și 27 iunie, planetele și luna vor forma o linie care va fi vizibilă spre sfârșitul nopții. Momentul optim pentru a observa alinierea este estimat a fi 22 iunie.

  Interesant este că acest fenomen a avut loc ultima dată în decembrie 1997, dar nu se va întâmpla din nou până în noiembrie 2124.

  Cei care doresc să participe la eveniment vor trebui să se trezească devreme – în jurul orei 04:30 și chiar la 04:00 spre sfârșitul perioadei de două săptămâni. Găsirea unui loc în care cerul este senin este extrem de importantă, mai ales în cazul observării lui Mercur, care va apărea doar înainte de răsăritul soarelui.

  „Va trebui să fiți vigilenți pentru că evenimentul durează doar câteva minute”, explică Pascal Descamps de la IMCCE.

  „Mă aștept ca întreaga perioadă de observație să dureze în jur de 15 minute din momentul în care Mercur este cel mai sus pe cer să fie vizibil, și să se facă ziuă. Cerul nu va mai fi complet întunecat.”

  Dar, în timp ce Mercur va fi cel mai greu de observat, Venus ar trebui să strălucească în mod deosebit. În dreapta sa, Marte ar trebui să fie ușor de distins împreună cu uriașul Jupiter. La fel, Saturn va fi vizibil și, cu ajutorul unui telescop, și inelele ar trebui să fie vizibile.

  Sursa foto: bioenergoterapeut.ro

   

  Articole Similare

  spot_img

  LASĂ UN RĂSPUNS

  TE RUGĂM INTRODU COMENTARIUL AICI
  TE RUGĂM INTRODU NUMELE TĂU AICI