Connect with us

Actualitate

Este oficial: Alegeri locale în două tururi

Published

on

Premierul Orban a schimbat strategia de a avea alegeri locale în două tururi prin ordonanță de urgență și a decis angajarea răspunderii pe proiectul de lege de alegere a primarilor în două tururi. Rareș Bogdan anunță câți primari pierd partidele.

”PNL susține alegerea primarilor cu 50% plus unul din voturile cetățenilor. Acum doi ani am inițiat un proiect de lege pentru a transpune voința oamenilor de îmbunătățire a modului de alegere a primarilor prin impunerea obligației ca primarul să fie ales cu 50% plus unul. Proiectul a fost ”parcat” neregulamentar în Parlament la o defunctă Comisie de cod electoral pentru a împiedica adoptarea de către plenul Camerei.

Ca atare am luat decizia de a ne angaja răspunderea pe proiectul de lege de alegere a primarilor în două tururi”, a declarat Ludovic Orban în ședința de guvern.

Prim-vicepresedintele PNL Rareș Bogdan a anunțat că PSD va pierde peste o mie de primari la alegerile în două tururi. „UDMR va pierde în jur de 50 de primari din peste 200 câți are acum PNL va ajunge la 1.800 de primari și PSD va pierde o mie de primari, va ajunge la 500 de primari. Primarii lor vor sări în aer in momentul în care vom adopta revenirea la două tururi”, a declarat Rares Bogdan.

Copyright © 2019 AT Video Creations