Connect with us

Actualitate

Epopeea acordului părinţilor pentru testarea elevilor în şcoli. Ministerul Sănătăţii a modificat documentul şi l-a publicat cu o oră înainte de ziua redeschiderii şcolilor

Published

on

Ministerul Sănătăţii a modificat formularul de consimţământ pentru testarea rapidă a copiilor în şcoli. Documentul conţine şi un acord pentru prelucrarea datelor cu caracter personal. În formular sunt trecute şi detalii despre modul în care se realizează testarea, transmite roeducatia.ro.

Ministerul Sănătăţii a publicat documentul duminică seara, la ora 23:00. Formularul prevede ca părintele să-şi poată exprima acordul pentru testarea antigen rapidă a elevului. Procedura se poate realiza fie în prezenţa părintelui, fie în lipsă.

Noul document conţine, în aceeaşi pagină, o declaraţie de prelucrare a datelor cu caracter personal. Au fost introduse, de asemenea, detalii legate de modul în care se va realiza testarea copiilor.

,,Procedura de utilizare a testelor rapide de diagnostic antigen pentru COVID-19 constă în recoltarea unui exudat nazal cu ajutorul unui tampon steril, urmată de descărcarea tamponului într-un mediu lichid furnizat de către producătorul testului și ulterior impregnarea pe o casetă de testare. Rezultatul testării este disponibil în 15 minute. Recoltarea se face de către personal medical, instruit„.

Citeşte articolul integral şi descarcă documentul de pe roeducatia.ro

Copyright © 2019 AT Video Creations