Connect with us

Actualitate

Eliberarea condiționată a lui Dragnea va fi dezbătută astăzi de către Tribunalul București

Published

on

Tribunalul Bucureşti judecă astăzi cererea depusă de Liviu Dragnea, în care fostul lider PSD solicită să fie eliberat din Penitenciarul Rahova, unde a executat doi ani închisoare din pedeapsa de trei ani şi jumătate primită în 2019 în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

La instanţa de fond, Judecătoria Sectorului 5, solicitarea lui Liviu Dragnea a fost respinsă, însă fostul lider PSD a contestat decizia, iar Tribunalul Bucureşti va dezbate cererea.

Liviu Dragnea a cerut strămutarea de la Tribunalul Bucureşti, însă solicitarea a fost amânată de Curtea de Apel Bucureşti. Pe 27 aprilie, Judecătoria Sectorului 5 a respins, ca neîntemeiată, cererea de eliberare condiţionată depusă de Liviu Dragnea, care execută la Penitenciarul Rahova o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni închisoare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

În motivarea deciziei, magistratul de la Judecătoria Sectorului 5 spune că Liviu Dragnea îndeplineşte fracţia de 2/3 din pedeapsă, necesară pentru a fi eliberat condiţionat, însă, din analiza coroborată a situaţiei personale a fostului lider PSD, instanţa nu şi-a format convingerea că acesta a dat dovezi temeinice de îndreptare.

„Eliberarea petentului, prin simpla împlinire a fracţiei şi în contextul unui comportament civilizat – normal de altfel, ar fi de natură a avea un efect total opus. Evident, o astfel de măsură nu ar fi de natură a avea un efect descurajant, ba din contră, ar dovedi o lipsă de reacţie din partea statului faţă de cei care încalcă normele legale”, arăta Judecătoria Sectorului 5.


Liviu Dragnea se află în penitenciar din 27 mai 2019, când a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare.

Luni, 17 mai, Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de DNA pentru trafic de influență în dosarul vizitei în SUA.

Copyright © 2019 AT Video Creations