Connect with us

Actualitate

Elevii se vor testa singuri anti-Covid-19

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că este de acord ca elevii să se auto-testeze, la clasă, sub supravegherea profesorilor.

Published

on

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că este de acord cu ideea exprimată de Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, ca elevii să se auto-testeze, la clasă, sub supravegherea profesorilor.

Conform acestuia, „sunt țări în care testarea se face în școală, nu de către profesori de multe ori. Dacă vor să sprijine, sigur că este un gest normal. Se auto-administrează de către elev, într-adevăr, în fața cadrului didactic și cadrul didactic nu intervine, dar notează: Ionel, Gigel, Costel sunt negativi, Vasile este pozitiv. Deci există acest minim control […] ar fi un acord mult mai bun și sunt convins că rezultatul ar fi altul cu privire la numărul de cazuri care sunt confirmate prin teste PCR, identificate inițial prin teste de salivă”.

Ministrul a menționat că o astfel de prevedere ar fi un câștig, în contextul în care testarea nu este obligatorie în România, deci „în clase de 30 de elevi, dacă 15 elevi spun: noi nu vrem să ne testăm… nu ai nicio cale de a interveni, pentru că nu poți să spui că nu-i primești în școală pentru că nu vor să se testeze (…) Dar chiar și așa, ceilalți 15, dacă vor să se testeze în clasă, este un câștig”.

Acest optimism este oferit și de faptul că ministrul Sorin Cîmpeanu a afirmat că în urma informațiilor primite, simptomele noii variante de coronavirus sunt mult mai ușoare decât cele provocate de varianta Delta, Omicron semănând din ce în ce mai mult cu o gripă normală și la copii. Astfel, ministrul a declarat marți seară că apreciază opinia Institutului Național de Sănătate Publică și a Ministerului Sănătății care au susținut că nu e cazul închiderii generale a școlilor în contextul valului 5 de Covid.

Copyright © 2019 AT Video Creations