Connect with us

Vorba lu Tatoiu

După 10 ani

Published

on

Din 2009 cand am fost la o rascruce și am luat-o pe singurul drum suficient de lat cat sa nu ajunga caruta-n sant ,după ce am ratacit cu GPS ul virusat de prostie ,am ajuns în același punct.Mai batrani,mai obosiți și mult mai săraci . Între timp și drumul mai acătării s-a mai surpat pe margini.Sa explic.

În 2008 criza bântuia economiile lumii.Guvernul minoritar condus de Tariceanu și susținut pe sub  masa de PSD, împărțea pielea ursului din pădure.După alegerile parlamentare vine guvernul Boc . Cu oameni care nu erau neapărat dintre mințile luminate de competente.Blonda de la Cotroceni își aranjează birourile de la Palatul Victoria.In spatele ei tropaie o armata care are nevoie de alocatii de instalare.Conturile sunt însă din ce în ce mai goale.Curg notele de plata cu penalitati de intarziere.Dar alegerile prezidențiale din 2009 bat la usa.Se cere in imprumut în martie 2009  in valoare de 19 miliarde de euro de la FMI și  alte instituții financiare ,pentru a evita intrarea in incapacitate de plata.Pentru doi ani ca să amâne căderea ghilotinei. Nu poți sa faci reforme dureroase în an electoral.Așa ca începe activitatea de pus petice. Criza mondială începe sa se resimta tot mai puternic Presiunea crește.Președintele în funcție se realege cu țara fără buget.Vine 2010.Si cade ghilotina.Nu se poate ajunge la o înțelegere privind anularea unor beneficii aberante date de Tariceanu, pentru ca este nevoie de susținere din partea baronilor locali.Iese Basescu și își asumă decizia de a lasa ghilotina tăierilor de pensii și salarii să cadă de sus pana jos.Fără deosebire.Pentru ca el nu mai are nimic de pierdut.Este ultimul mandat.Urmează erodarea previzibila a puterii.Artizanii dezastrului economic stau pe margine și așteaptă sa castige voturi din nemulțumirile generate de măsurile necesare luate de politicienii la fel de flamanzi și incompetenti cum au fost si ei cand au preluat puterea.Ca in jocurile cu x si zero,unde câștigă întotdeauna cel care incepe,daca jucatorii gandesc la fel.Pe masura ce situatia economica se      deterioreaza și tot mai mulți speculatori si impostori se perinda la putere. Puternicul PDL devine tot mai mic și vulnerabil. Urmează sa fie  înghițit de PNL din cauza unei femei.Cum o sa se intample si cu PSD dacă o lasa pe muierea lui  să se joace cu merele.Guvernul MRU eșuează lamentabil și din 2012 o luăm de la capăt cu promisiuni fără acoperire ale PSD.

Acum suntem in aceiasi situatie financiara ca in 2008-2009.Cu 3 seturi de alegeri la orizont dar opoziția și-a invatat lectia.După prezidențiale trebuie sa urmeze curbe de sacrificiu ca sa nu intram in procedura de infringement cauzată de încălcarea cotei de deficit.Nimeni nu mai vrea sa ajungă la putere și să deconteze dezastrul înainte de parlamentare.Smecherii de la USL ii împing în fata pe liberali unde în teritoriu baronii batranii nu prea înțeleg cum e cu  politica fiscală Ghilotina coboară.USR pandeste locul câștigător pe care l-a ocupat PSD acum 8 ani după ce PDL-ul a decontat aberațiile fiscale ale lui Tariceanu. Alegerile anticipate sunt praf in ochi ca sa ascunda smecheria neomarxistilor curati ca lacrima ,zic ei.Si Ponta a capatat glas.Vrea sa pună mâna pe PSD .Si sa aduca oameni buni  la butoane.Pe Mocioalca si Diaconu.Asistam la o comedie a ororilor.

. Unii joacă la păcănele expirate alții la pacanele super tehnologizate.Același lucru.Viitorul României.Jucatorii pierd intotdeauna si castiga CASA.Sa ghicim de unde vin initialele.

Copyright © 2019 AT Video Creations