Drogul preferat de ucigașul din 2 Mai face ravagii printre adolescenți. Cum vă dați seama că aveți un copil care se droghează

Drogul preferat de ucigașul din 2 Mai face ravagii printre adolescenți. Cum vă dați seama că aveți un copil care se droghează

de Bianca M
0 comment

Doi dintre cei reputați medici din țara noastră au explicat în direct la emisiunea 100%, cu Laurențiu Botin, la ce trebuie să se uite părinții dacă au suspiciuni că au un copil care are probleme cu drogurile. Mai exact, cu oxicodona, drogul pe care l-a consumat și șoferul care a luat două vieți în 2 Mai. Substanța este una foarte puternică, se ia din orice farmacie cu rețetă, însă acest lucru nu îi împiedică pe adolescenți să o procure.

Radu Țincu, specialist în toxicologie, și Tudor Ciuhodaru, medic de urgență, au încercat să explice cum funcționează drogul și cum pot fi identificați cei care îl consumă.

“Este foarte important ca părinții și chiar prietenii să recunoască aceste semne, mai ales că e ușor să facem acest lucru. Poate face diferența între viață și moarte. Pacientul e euforic, agitat psihomotor, hiperactiv și apoi labil, urmează anxietatea și depresia. E suficient să vă uitați în locul lui. Vedeți pupilele mici, se asociază și tulburările de vedere și halucinațiile. Pacientul vorbește cu dificultate, are tulburări de echilibru, de atenție, de memorie, de coordonare, confuz, iar, pe măsură ce se instalează somnolența și starea se agravează”, a spus Tudor Ciuhodaru la Realitatea Plus.

Radu Țincu, specialist în toxicologie, a tras un semnal de alarmă. Acesta a spus că vârsta celor care consumă oxicodonă și nu numai scade de la an la an: “Numărul de tineri a crescut foarte mult. A scăzut vârsta de consum. Am văzut părinți care au venit cu copii de 13 ani care aveau probleme cu drogurile, deja probleme de adicție. La 14 ani discutăm de dependența acestora”.

Radu Țincu spune că cei mai mulți consumatori de oxicodonă combină substanța. “Uneori sunt pozitivi la două, trei sau chiar mai multe psihoactive simultan, ceea ce arată că acești tineri combină aceste substanțe între ele să aibă efecte adverse. Și mai grav e că mulți dintre ei rămân cu tulburări cu comportament. Am avut tineri cu halucinații două-trei săptămâni”, a spus Radu Țincu, specialist în toxicologie.

You may also like

Lasă un comentariu

RPTV - Sursa ta de stiri de incredere.

Copyright © 2023 RPTV