Dosarul Tel Drum rămâne la DNA

Dosarul Tel Drum rămâne la DNA

de Cristina T
0 comment

Procurorul general, Augustin Lazăr a transmis că dosarul Tel Drum, pe care Secţia specială a Adinei Florea a cerut să-l instrumenteze va rămâne pentru soluţionare la Direcţia Naţională Anticorupţie. Acesta susţine că faptele invocate de Secţia specială pentru a prelua acest dosar nu au nicio legătură cu faptele ce fac obiectul urmării penale în dosarul Tel Drum.

Prin ordonanţa nr. 412/C/2019 din data de 12.03.2019, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus, în temeiul art. 63 alin.1 şi alin. 4 din Codul de procedură penală, art 881 alin 5 din Legea nr. 304/2004 şi art. 1 alin. 31 din O.U.G. nr. 43/2002, stabilirea competenţei de soluţionare a dosarului nr. 986/P/2014 în favoarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie.

Soluţia a fost pronunţată ca urmare a constatării că faptele care fac obiectul urmăririi penale în dosarul nr 986/P/2014 al D.N.A. nu au nicio legătură cu faptele denunţate anonim în dosarul nr. 1164/P/2018 al S.I.I.J.”, se arată într-un comunciat al Parchetului general. Procurorul-şef interimar al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Călin Nistor, declara că au fost trei situaţii în care Secţia Specială de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SSIIJ) a cerut preluarea anchetei Tel Drum, procurorii de acolo apreciind că le revine competenţa. În schimb, DNA susţine că are competenţă în acest dosar, fiind chemat procurorul general să stabilească cine va instrumenta în continuare dosarul. În plus, Nistor spune că s-a trimis o copie a dosarului Tel Drum către secţia specială, putând constitui probe într-un alt dosar.

„Conflictul pozitiv de competenţă se constată atunci când două organe de urmărire penală sau două unităţi de parchet se declară competente în soluţionarea unei cauze. Atunci când două unităţi de parchet pretind că sunt competente pentru a soluţiona această cauză, soluţia este următoarea: este sesizat procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru a stabili cărei unităţi de parchet îi revine competenţa de a efectua urmărirea penală. Fiind în această situaţie, noi am sesizat procurorul general pentru soluţionarea conflictului pozitiv de competenţă survenit între Direcţia Naţională Anticorupţie şi Secţia de Investigare a Infracţiunilor în Justiţie”, a spus Călin Nistor.

Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei în privinţa acordării de contracte.

You may also like

Lasă un comentariu

RPTV - Sursa ta de stiri de incredere.

Copyright © 2023 RPTV