Connect with us

Actualitate

Dosarul lui Barna a ajuns la DNA. Ce explicație dă vicepremierul USR PLUS

Published

on

Primele informații privind implicarea liderului USR Dan Barna în proiecte cu fonduri europene suspecte de posibile fraude au fost lansate de riseproject.ro în campania prezidențială din toamna anului 2019 atunci când Dan Barna a candidat la președinție. DNA Alba s-a sesizat  din presă, au precizat atunci surse judiciare.

Oficialul spune că nu are nicio informație despre existența vreunui dosar la DNA pe numele său în legătură cu derularea unor proiecte europene, la solicitarea Departamentul de luptă antifraudă (DLAF) din cadrul Guvernului.

”Până în acest moment nu am nicio informație oficială de la DLAF privind implicarea mea în vreo notă de constatare care să fie trimisă la DNA. Am încredere că nu au ales să anunțe în presă înainte să mă informeze și pe mine.

 Am fost permanent la dispoziția DLAF și sunt în continuare la dispoziția lor pentru orice fel de informații vor avea nevoie. Înțeleg că instituțiile trebuie să își facă datoria și să verifice din punct de vedere administrativ proiectele din fonduri europene și e firesc să fie așa; ce nu este firesc e că o instituție să comunice în presă informații incomplete.

 Este în mandatul DLAF să documenteze și să fundamenteze suspiciuni de fraudă – confirmate sau nu apoi de organele competente – nu să alimenteze suspiciuni la adresa oricărei persoane, publice sau nu.

Am zis din primul moment că vreau că această cercetare să se termine cât mai repede. Îmi mențin solicitarea și aștept că DLAF să o finalizeze. În sinteză: Nu am nici o informație oficială despre existența vreunui dosar pe numele meu. Nu am nicio informație despre existența vreunei fapte care să îmi fie imputată de DLAF sau de vreo altă instituție a statului, pentru că nu există niciuna”, spune Barna într-un comunicat publicat pe pagina de Facebook.

Copyright © 2019 AT Video Creations