Connect with us

Actualitate

Dosarul 10 august, pe urmele mineriadelor

Published

on

Unul dintre procurorii de caz din dosarul 10 august se pensionează. Cazul va fi repartizat altui anchetator. Procurorul Doru Stoica, șeful Secției de combatere a infracțiunilor de terorism și a criminalității informatice din cadrul DIICOT, a formulat cerere de pensionare pentru că are peste 25 de ani vechime. Solicitarea lui se află pe ordinea de zi a Secției de procurori a CSM de marți, 11 februarie 2020.

Procurorul Doru Stoica și șefa DIICOT, Giorgiana Hosu, sunt procurorii de caz din dosarul 10 August. ”Cazul va fi repartizat altui procuror după pensionarea lui Doru Stoica”, au declarat surse judiciare.

Dosarul 10 August este nesoluționat, deși în vară se împlinesc 2 ani de la evenimentele violente. Cazul a fost preluat anul trecut de DIICOT de la Secția Parchetelor Militare din cadrul Parchetului General. În dosar este începută urmărirea penală față de foștii șefi ai Jandarmeriei, coloneii Sebastian Cucoș, Ionuț Sindile și maiorul Laurențiu Cazan.

Între timp, noul guvern liberal a desecretizat toate comunicațiile radio ale Jandarmeriei de la intervenția din Piața Victoriei. În plus, procurorii DIICOT au audiat-o pe Carmen Dan, ministrul de Interne fidel lui Liviu Dragnea.

Pensionarea procurorului Doru Stoica vine pe fondul valulul de pensionări din sistemul de magistratură și al tăierii pensiilor speciale de către Parlament.

Copyright © 2019 AT Video Creations