Connect with us

Actualitate

Donald Trump ia preventiv hidroxiclorochină, deși nu este bolnav

Published

on

Președintele SUA, Donald Trump, a declarat luni, că ia hidroxiclorochina „preventiv” împotriva COVID-19. Hidroxiclorochina este folosită în mod obișnuit pentru a trata malaria și artrita. Mai multe studii nu au demonstrat eficacitatea acesteia împotriva COVID-19, nici preventiv, nici ca tratament. 

„Multe lucruri pozitive se întâmplă datorită hidroxiclorochinei și ați fi surprinși să știți câte persoane iau acest tratament, în special cei din prima linie. Foarte mulți îl iau, și eu îl iau (…) Dacă nu va fi bun, o să vă spun. Nu-mi va face rău, e pe piață de 40 de ani pentru malarie, lupus, pentru alte lucruri. Eu îl iau, cei din prima linie îl iau, doctorii îl iau…”, a declarat președintele SUA.

Săptămâna trecută, două studii mari din SUA nu au reușit să demonstreze eficacitatea medicamentului. Chiar înainte de rezultate, FDA (Agenția Federală Americană) responsabilă cu supravegherea medicamentelor din țară, a avertizat despre riscurile pe care le are auto-medicația cu clorochina și nu a recomandat utilizarea acesteia împotriva COVID-19.  

Copyright © 2019 AT Video Creations