Connect with us

Politica

DNA, sechestru pe bunuri ale lui Tăriceanu, în dosarul mitei de 800.000 de dolari (surse)

Published

on

Călin Popescu Tăriceanu s-a prezentat miercuri la Direcţia Naţională Anticorupţie. Potrivit unor surse judiciare, citate de Agerpres, fostul preşedinte al Senatului le-a prezentat procurorilor garanţii pentru a acoperi sechestrul impus în dosarul în care este acuzat de luare de mită în valoare de 800.000 de dolari.

,,În vederea confiscării obiectului infracţiunii de luare de mită, în cauză s-a dispus sechestru asigurător pe bunuri imobile aparţinând lui Călin Popescu Tăriceanu până la concurenţa sumei de 800.000 USD, echivalent în lei – 3.204.640 lei”, au precizat procurorii anticorupţie.

În urmă cu o săptămână, preşedintele Klaus Iohannis a încuviinţat cererea de începere a urmăririi penale pe numele fostului prim-ministru. Procurorii anticorupţie îl acuză pe Călin Popescu Tăriceanu că ar fi primit, în mod indirect, de la reprezentanţii unei companii austriece, foloase materiale în valoare de 800.000 de lei, constând în plata unor servicii de consultanţă.

,,În schimb, acesta şi-ar fi exercitat atribuţiile astfel încât să fie adoptate o serie de hotărâri de guvern în favoarea companiei. Suma de 800.000 USD, reprezentând un comision din valoarea plăţilor făcute de statul român către companie, ar fi fost folosită în beneficiul demnitarului, pentru acoperirea unor cheltuieli de campanie electorală, fiind transferată în baza unor contracte fictive încheiate cu mai multe companii offshore”, susţin anchetatorii. Faptele s-ar fi petrecut în perioada 2007-2008, în vremea în care Tăriceanu era prim-ministru.

Potrivit DNA, dosarul a fost constituit în anul 2018, în urma reunirii a trei dosare penale, dintre care unul a fost preluat de procurorii DNA la cererea autorităţilor judiciare austriece. În data de 3 iunie 2019, Senatul a respins cererea de încuviinţare a urmăririi penale. La acea dată, Tăriceanu conducea camera superioară a Parlamentului.

Sursa foto: Inquam – Octav Ganea

Copyright © 2019 AT Video Creations