Discuții pe ultima sută de metri: Piedone, Burduja și Șucu, favoriții Coaliției pentru Primăria Capitalei

Discuții pe ultima sută de metri: Piedone, Burduja și Șucu, favoriții Coaliției pentru Primăria Capitalei

de Bianca M
0 comment
alianţă politică

Negocierile din coaliție s-au mutat in biroul președintelui. Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au fost convocați de președintele Klaus Iohannis, la Cotroceni, pentru a-i comunica concluziile discuțiilor din Coaliție. 

În  ceea ceIn ceea ce privește alegerile locale, ;i aici vor exista alianțe doar în anumite locuri. Spre exemplu, la Brașov, la Timișoara, dar și la Primăria Capitalei am putea vedea un candidat comun. Pana acum se vehiculează numele lui Cristian Popescu Piedone, Sebastian Burduja sau numele lui Dan Sucu.

La ora 17:00 va avea loc o ședința finala de coaliție, unde vor fi tranșate toate aceste decizii, iar la final vom vedea declarații comune din partea lui Marcel Ciolacu si Nicolae Ciuca, si posibil și un document scris care sa ateste practic toate aceste înțelegeri.

În plus, se pregătește comasarea alegerilor locale cu europarlamentarele, dar și o alianță politică PSD-PNL, cu liste comune pentru Parlamentul European. 

Sursele spun că s-a convenit asupra comasării alegerilor europarlamentare cu alegerile locale, așa cum s-a discutat, de altfel, în ultimele zile. De asemenea, s-a convenit si asupra unei liste comune de candidați pentru alegerile europarlamentare care cel mai probabil va fi deschisa de un candidat independent, dar trebuie sa se discute si cu președintele pe aceasta tema. 

Este posibil sa vedem discuții inclusiv în ceea ce privește un candidat comun la alegerile prezidențiale.

După ce vor discuta cu președintele, liderii partidelor se vor întalni si cu grupurile din Parlament, vor fi ședinte separate ale PSD și PNL pentru că trebuie comunicate toate aceste decizii si membrilor de partid. 

PNL, despre reducerea deficitului bugetar într-un interval de 7 ani: Nu am văzut analizele respective / Considerăm însă că este nevoie de mai multe evaluări pentru a prezenta date precise

You may also like

Lasă un comentariu

RPTV - Sursa ta de stiri de incredere.

Copyright © 2023 RPTV