Connect with us

Actualitate

Începând cu noul an şcolar, elevii vor încheia primul semestru înainte de Crăciun. Vacanţa de iarnă va fi mai lungă

Published

on

Anul şcolar viitor ar putea începe la 13 septembrie, a anunţat ministrul Educaţiei, potrivit roeducatia.ro. Elevii vor încheia primul semestru înainte de Crăciun. Astfel, vacanţa intersemestrială din februarie va fi comasată cu cea de iarnă.

,,Sunt optimist. Am lucrat la structura calendarului anului școlar 2021-2022. Îl văd cu un început de școală în luna septembrie, n-o să spun dacă în prima sau în a doua zi de luni a lunii septembrie, probabil că în a doua zi de luni a lunii septembrie, cu derulare cu prezență fizică, cu un prim semestru care să se încheie înainte de sărbătorile de Crăciun.

Nu am înțeles exact care este sensul să faci ore până de Crăciun, să intri în vacanță de Crăciun și de Anul Nou, după care să revii la școală și să încerci să-ți aduci aminte ce ai învățat înainte de Crăciun și să iei note, după care să intri într-o altă vacanță. Ne gândim la o structură în care să se încheie semestrul I înainte de Crăciun: s-a predat, s-a învățat, s-a evaluat, copiii pleacă liniștiți în vacanță, profesorii de asemenea pot pleca fără griji în vacanță, care să fie mai lungă cu o săptămână, după care să înceapă semestrul II.”, a spus Sorin Cîmpeanu, la Digi 24.

Ministrul a mai precizat că vacanţa intersemestrială va fi comasată cu vacanţa de iarnă.

Copyright © 2019 AT Video Creations