Connect with us

Actualitate

Din seria siguranță și încredere: Favoruri sexuale și bani contra permise

Published

on

Un poliţist din Neamț, detașat la Covasna, a primit o pedeapsă cu suspendare pentru că a uzat de calitatea lui de examinator și a obținut favoruri sexuale de la o candidată care nu luase permisul.

Agentul principal Costel Adrian Anton a fost inculpat pentru luare de mită, folosire abuzivă a funcției în scop sexual și abuz în serviciu. Pentru primele două infracțiuni, el a fost condamnat de instanța de fond la 2 ani, 9 luni și 10 zile de închisoare cu suspendare, însă instanța de apel a majorat pedeapsa miercuri, 4 noiembrie, la 3 ani de închisoare, menținând suspendarea. Pentru a treia acuzație a fost achitat.

Comisarul Ilie Cristian Filip, detașat și el la Covasna, a fost inculpat pentru luare de mită și a primit 2 ani de închisoare cu suspendare, în timp ce doi instructori auto din Sfântu Gheorghe, Gabor Koter şi Lazlo Elemer Gal, au primit pedepse mai mici, tot cu suspendare, la fel ca şase mituitori. Instanţa a mai dispus anularea unui număr de 14 permise de conducere obţinute în mod fraudulos.

În cazul polițistului Adrian Anton, ancheta a scos la iveală că una dintre candidate a acceptat să întrețină cu el relații sexuale, pentru ca acesta să-i completeze chestionarul. DNA Brașov nu a precizat însă câte favoruri sexuale au fost necesare pentru un chestionar completat corect. După ancheta procurorilor însă, permisul a fost anulat.

Copyright © 2019 AT Video Creations