Connect with us

Actualitate

Dezvăluiri-bombă în timpul audierilor în urma incendiului de la Piatra Neamţ! Avocat: Instructajul în privinţa stingerii incendiilor se făcea de formă

Published

on

17 cadre medicale de la Piatra Neamţ au fost audiate timp de 12 ore. Toate au declarat că protecţia împotriva incendiilor era doar o hârtie care era semnată retroactiv, iar personalul nu ştia cum să acţioneze în caz de incendiu.

,,Instructajul PSI era doar o formalitate, într-o secţie ATI cu circuite electrice învechite. Secţia ATI nu dispunea de ventilatoare pentru recirculare, aerisirea făcându-se manual prin deschiderea geamurilor. (…) Erau aprinse candele în secţia ATI. Toţi au răspuns mincinos că nu, deşi în planşele foto din dosar reiese clar faptul că se aprindeau candele chiar în secţia ATI. De asemenea, au declarat cadrele medicale că secţia ATI era mult prea aglomerată şi era imposibil să te mişti printre pacienţi. Tragem concluzia amară, după 12 ore de audieri, că sistemul ne omoară cu incompetenţa lui.”, a declarat avocatul Adrian Cuculis, pentru Realitatea Plus.

Pe 14 noiembrie 2020, a izbucnit un incendiu în secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, unde erau trataţi pacienţi cu COVID-19. În urma incendiului, au murit 10 persoane şi au fost rănite alte patru, printre care şi doi medici.

Copyright © 2019 AT Video Creations