Connect with us

Mobile

DESPRE ORDINE ȘI DEZORDINE

Published

on

Am citit astăzi o știre care m-a înfuriat la culme. În plin scandal Caracal, unde cele mai multe nemulțumiri pentru incompetență au ca obiect poliția din județ, unitatea teritorială DIICOT și magistrați locali, în plin centrul Capitalei în spate la Intercontinental o fata era trasă cu forța într-o mașină. Un cetățean responsabil face poze și suna la 112 expunându-se agresiunilor posibile ale atacatorului. Ce urmează este o dovadă de debandadă într-o instituție care ar trebui sa fie exemplu de ordine și seriozitate.

Roxana Grosu (găsiți postarea pe fb sau in adevarul.ro) se numește cetățeanul responsabil care încercând să ajute poliția s-au trezit că încasează toată mizeria generată de incompetență, lipsă de proceduri și control. Polițiștii aveau o poză a mașinii cu Nr de înmatriculare iar ei se înghionteau la ce secție să trimită cazul, cum se face cu castanele fierbinți. Ca să scape de un dosar de rezolvat. Camerele de luat vederi se folosesc doar atunci când trebuie înfundată o persoana publica care deranjează vreun șefuleț vremelnic și vanitos. Dacă era o persoană răpită era o nouă dramă. Nu la Caracal, în centru Capitalei.

Domnule Fifor, lăsați dronele. Știu că vă place să cumpărați jucării de băieți mari de pe vremea Apărării. Vedeți cum e cu camere alea de supraveghere, cine stochează și cum și în interesul cui se folosesc informațiile. Treabă ușoară pentru un manager competent. Nu-i nevoie de bani, doar de puțină voință și evident de putirință. Le aveți pe amândouă?
Ce concluzii se pot trage din aceasta experiență traumatizantă pentru un cetățean care a făcut tot ceea ce a depins de posibilitățile și drepturile sale pentru a proteja un semen al său în timp ce reprezentanții unei instituții, plătiți să facă acest același lucru, s-au comportat ca niște copii plecați prima dată într-o tabăra de cercetași? Eu am ales câteva, care sunt definitorii, din punctul meu de vedere pentru Portretul României astăzi 14 August.

Ministerele care reprezintă pilonii Puterii în România, prin resursele financiare pe care le cheltuie ( Ministerul Finanțelor, Ministerul Energiei, Ministerului Mediului, Ministerul Transporturilor, Ministerul Dezvoltării și Ministerul Muncii și Protecției Sociale), prin capacitățile de sancționare a contestatarilor puterii și prin instituțiile subordonate responsabile de colectarea de informații (Ministerul Afacerilor Interne cu serviciul DIPI controlat de ministru, Ministerul Justiției cu Direcția Penitenciarelor în subordine) nu mai pot fi reformate de sus în jos. Degringolada este prea mare. Prea multe grupuri de interese ai căror șefi de nivelul 3 și 4 rămân în picioare ani buni indiferent de culoarea politică de la vârf. Trebuie gândite reorganizări de fond și nu de forma bazate pe criterii de competență clare și transparente. Fără criterii clare de responsabilitate și sancțiuni pentru îndeplinirea sarcinilor de serviciu, în orice instituție, nu se va întâmpla nici o schimbare de calitate a vieții noastre. În SUA un șef de poliție, care greșește își pierde dreptul la pensie. La noi se pensionează anticipat și încasează o pensie specială mare. Mai apoi revine în sistem pe lângă vreun Gâgă politic și trăiește bine mersi fără vreo problemă de conștiință.

Despre calitatea resurselor umane de la noi, altădată după ce mă dotez cu suficiente produse de curățare de care o sa am nevoie dacă scriu ce știu.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Copyright © 2019 AT Video Creations