Connect with us

Actualitate

Descinderi multiple au avut loc în această dimineață atât la Timișoara cât și în București

Published

on

Marți, 13 octombrie, polițiștii de la Crimă Organizată, procurorii DIICOT și mascați au descins la mai multe adrese din Timișoara și din București, într-o amplă anchetă de înșelăciune. Oamenii legii vorbesc de un prejudiciu de 60.000.000 de euro produs de un grup infracțional organizat la AEM, fabrică producătoare de contoare electrice, fondată în 1970, una dintre cele mai importante companii din Timișoara și din România.


Potrivit anchetatorilor, fosta directoare Moica Olimpia, care a condus AEM vreme de 15 ani, soțul acesteia și executivul fabricii, cu complicitatea a zeci de angajati, au reușit o fraudă de proporții, ce s-a derulat între 2011 și 2017. Astfel, ar fi fost falsificată situația economică reală a firmei, fiind trecute în contabilitate peste 800.000 de contoare ca fiind marfă finită pe stoc.

De fapt, acestea nu existau fizic, capacitatea de producţie şi depozitare a companiei fiind de aproape trei ori mai mică. Profitul fictiv obţinut ca urmare a înregistrărilor fictive a dus la declararea fictivă a îndeplinirii indicatorilor de performanţă şi la calculul şi plata bonusului de performanţă către membrii conducerii AEM.

Fosta directoare ar fi oferit membrilor grupării prime uriașe pentru “performanțe economice” deosebite, iar parte din aceste sume se întorceau la familia ei, în baza unor contracte de împrumut fictiv, susțin surse din rândul anchetatorilor.

Potrivit Adevărul, procurorii au mărturia unui om-cheie, care arată că frauda a fost mușamalizată ani buni cu sprijinul unor angajați PricewaterhouseCoopers, una dintre cele mai mari firme de audit din lume, care, deși au verificat compania timp de zece ani, la solicitarea acționarilor, nu au sesizat frauda pusă la cale de conducerea AEM.

Copyright © 2019 AT Video Creations