Definiția ANTISEMITISMULUI propusă de Alianţa Internaţională pentru Comemorarea Holocaustului a fost adoptată de Israel

  Parlamentul israelian a votat miercuri seară pentru adoptarea definiţiei antisemitismului propusă de Alianţa Internaţională pentru Comemorarea Holocaustului (IHRA).

  „Am luat o decizie istorică astăzi” prin adoptarea acestei definiţii, a declarat preşedintele Knesset-ului (parlamentul israelian), Mickey Levy, potrivit unui comunicat citat de AFP.

  „Knesset-ul, în calitate de camera reprezentanţilor poporului evreu, este angajat în lupta împotriva antisemitismului în formele sale cele mai urâte (…) care includ negarea Shoah (Holocaust), negarea dreptului poporului evreu la autodeterminare, precum şi expresiile de antisemitism deghizate în critici la adresa Israelului”, a adăugat Levy.

  Potrivit definiției dată de IHRA, „antisemitismul este o anumită percepţie a evreilor care se poate manifesta prin ură faţă de ei. Manifestările retorice şi fizice ale antisemitismului vizează indivizi evrei sau nu şi/sau bunuri ale acestora, instituţii comunitare şi lăcaşuri de cult”.

  Această definiţie, adoptată de peste 30 de ţări din întreaga lume, descrie diferite comportamente considerate antisemite, în special negarea Holocaustului.

  Definiţia IHRA include „negarea dreptului poporului evreu la autodeterminare”, echivalând afirmaţiile antisioniste cu antisemitismul.

  IHRA denunţă, de asemenea, „tratamentul inegal al Statului Israel, căruia i se cere să adopte comportamente care nu sunt nici aşteptate, nici cerute de la niciun alt stat democratic”.

  Sursa foto: ALEX KOLOMOISKY / POOL /AFP / Getty Image

  Articole Similare

  spot_img

  LASĂ UN RĂSPUNS

  TE RUGĂM INTRODU COMENTARIUL AICI
  TE RUGĂM INTRODU NUMELE TĂU AICI