Connect with us

Actualitate

Decizie finală: Începe urmărirea penală pentru Călin Popescu-Tăriceanu!

Published

on

Președintele Klaus Iohannis a transmis miercuri ministrului Justiției cererea de urmărire penală a fostului premier Călin Popescu-Tăriceanu în dosarul în care DNA îl acuză că ar fi primit o mită de 800.000 de dolari, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.
Luni, 11 ianuarie, DNA a solicitat sesizarea președintelui Klaus Iohannis pentru a încuviința urmărirea penală în dosarul de corupție care îl vizează pe Călin Popescu Tăriceanu și în care Senatul votase în iunie 2019 împotriva ridicării imunității.

Decizia şefului statului este motivată de „faptele ce fac obiectul Dosarului penal nr. 668/P/2019 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție”, mai precis „luare de mită, prevăzută de art. 289 alin. (1) din Codul penal raportat la art. 6 și art. 7 lit. a) din Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție, cu aplicarea art. 5 din Codul penal”.


Procurorii arată că dosarul de luare de mită a fost deschis la solicitarea autorităților judiciare austriece și vizează obținerea de către șeful Senatului a 800.000 de dolari foloase necuvenite. Firma austriacă despre care DNA susține că l-ar fi mituit pe Călin Popescu Tăriceanu cu 800.000 de dolari ar fi Fujitsu Siemens Computers Gmbh Austria, potrivit unor surse judiciare. În replică, fostul premier a declarat, tot pe 11 ianuarie, pentru Libertatea, că acțiunea „face parte din dosarele politice” cu care a fost acuzat în ultimii ani.

Copyright © 2019 AT Video Creations