Connect with us

Actualitate

Decizie CNATDCU – Fostul şef al Poliţiei Române şi al Direcţiei Generale Anticorupţie şi şeful Autorităţii Electorale Permanente AU PLAGIAT. Cei doi rămân fără titlurile de doctor

Published

on

Chestorul principal de poliție (r) Cătălin Alexandru Ioniță, fost șef al Poliției Române și fost șef al Direcției Generale Anticorupție (DGA), şi Constantin-Florin Mitulețu-Buică, președintele în exercițiu al Autorității Electorale Permanente (AEP), rămân fără titlurile de doctor. Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis, în mod oficial, retragerea distincției academice pentru plagiat, în cazul celor doi, scrie roeducatia.ro.

Deciziile au fost luate de Consiliul general al CNATDCU pe 23 februarie şi au fost anunţate luni. Pentru retragerea titlurilor academice ale lui Cătălin Ioniţă şi Florin Mituleţu-Buică, au fost câte 18 voturi în Consiliul CNATDCU, dintr-un total de 21.

Dovezile de plagiat, în cazul lui Cătălin Ioniţă, au fost publicate de pressone.ro, în urmă cu mai bine de doi ani. Acelaşi site a scris, acum patru luni, că şi teza de doctorat a lui Florin Mituleţu-Buică încalcă normele academice de realizare a unei lucrări ştiinţifice. Cătălin Ioniță și-a susținut teza de doctorat, în 2012, la Academia de Poliție, iar Mitulețu-Buică, în 2017, la Universitatea Națională de Apărare „Carol I”.

Potrivit pressone.ro, Cătălin Alexandru Ioniță, fost șef al Poliției Române și fost șef al Direcției Generale Anticorupție, a plagiat întreaga sa teză de doctorat, de la prima până la ultima pagină. Ulterior, Comisia de Etică de la Academia de Poliţie a stabilit că teza acestuia însumează un procent de 9,22% de rânduri din alte lucrări, drept pentru care a hotărât că ,,propunerea unei sancțiuni de retragere a titlului de doctor apare ca nejustificată ca nerespectând cerința proporționalității”. Cerinţa invocată în decizia instituției care i-a acordat lui Ioniță titlul de doctor în 2012 nu este definită de nicio lege și de niciun alt tip de prevedere juridică ori cutumă academică, a mai scris pressone.ro.

Citeşte articolul integral pe roeducatia.ro

Copyright © 2019 AT Video Creations