Connect with us

Actualitate

Decizia CCR a resetat jocul politic- Florin Cîțu și-a depus mandatul

Published

on

După decizia CCR de astăzi, PSD și partidele satelite s-au bucurat că alegerile anticipate au fost spulberate. Nimeni nu s-a așteptat ca Florin Cîțu, primul ministru desemnat, să-și depună mandatul, locul său fiind luat de Ludovic Orban. Abia această decizie i-a trezit pe PSD et.comp. din euforie. Numai PMP a venit cu o propunere constructivă.

Marcel Ciolacu: Este cel mai bun lucru că Florin Cîțu a renunțat la mandat. Toată România răsuflă ușurată acum.

”Urmează să așteptăm ca președintele României să ne cheme la consultări. Cel mai bun lucru care se putea întâmpla României, că domnul Cîțu a renunțat la mandat. Urmează să am o discuție în interiorul partidului sau cu alți lideri politici reprezentanți în Parlamentul României. Mă bucur că s-a renunțat la acest joc politic, nu anticipatele erau prioritatea României (…) Toată România răsuflă acum ușurată”, a declarat Marcel Ciolacu joi, imediat după ce Florin Cîțu și-a depus mandatul.

Dan Barna a spus că ”este o bătaie de joc” și un ”blat ordinar”, dar și că așteaptă o explicație pentru ”circul făcut de PNL” care are lideri ”meschini și mici” și care au dus România din nou ”pe toate burtierele Europei”.

Liderul USR a subliniat că alianța nu va susține niciodată un guvern de alianță națională dacă din el va face parte și PSD. Barna a reiterat ideea că propunerea de premier a USR-PLUS este Dacian Cioloș:

”Nu părem acum o clasă politică schizofrenică, care nu înțelege nevoile cetățenilor? Ba da. Jocul anticipatelor era o miză legitimă acum 3 luni. Astăzi, întreaga societate este disperată de criza coronavirusului. Parlamentul, președintele Iohannis și PNL au arătat că preocuparea lor e acest joc politic meschin, e rușinos. E rușinos și ne lasă un gust amar despre cât de solidari suntem în vremuri de criză. Nu toată clasa politică este în acest blat ordinar. Dacian Cioloș e propunerea noastră și vom face tot ce ne stă în putință să ieșim din criza asta. Decizia s-a întors iar la președinte. Sperăm că de data aceasta va fi propusă o variantă adevărată și nu la mișto, cum a fost Cîțu (…) Noi am avut azi șansa să oprim criza politică. PNL a decis să prelungească criza politică. Suntem din nou pe burtierele Europei (…) Așteptăm o explicație despre acest circ (…) Un guvern de alianță națională cu PSD nu va fi niciodată pe masa USR-PLUS”, a declarat Dan Barna joi.

Eugen Tomac a făcut un apel joi la „responsabilitate” şi „celeritate” pentru instalarea unui Guvern legitim cu puteri depline, adăugând că şeful statului ar trebui să susţină un Executiv de uniune naţională, iar PNL „să se trezească la realitate”. PMP a venit cu propunerea ca Traian Băsescu să fie șeful Guvernului, datorită experienței sale politice.

Victor Ponta a spus că PNL este la fel de periculos pentru România precum coronavirusul.

„Nu am crezut că cineva poate fi atât de iresponsabil. Nu există nicăieri în lume ca un premier să fugă cu un sfert de oră înainte să fie votat mai ales că aici nu vorbim despre o situaţie obişnuită. România este în război acum, nu în război cu o armată inamică, ci cu o criză cu care nu ne-am mai confruntat niciodată şi cu care nu ştim cum să luptăm, nu ştie nimeni de fapt. Şi în război e numit un general să conducă guvernul şi fuge cu un sfert de oră înainte. În mod normal, într-o ţară normală îl împuşcau pentru dezertare şi pe el şi pe toţi ceilalţi ai lui. I-aţi văzut pe liberali ce îşi dădea palme de fericire că a fugit Cîţu”, a afirmat Ponta.

Liderul PLUS, Dacian Cioloș, spune că știe foarte sigur că ieri Florin Cîțu era hotărât să-și asume mandatul de premier, iar în ultimele ore s-a întâmplat ceva. Cioloș susține că „acest joc politic al PNL în momentele pe care le trăim este iresponsabil”. ”Țara are nevoie de un guvern stabil. O majoritate se contura să susțină instalarea guvernului. Lumea se pregătește să lupte cu criza de sănătate și cu criza economică și PNL joacă baba-oarba cu guvernul.

Nu știu cine/ce calcule și-a făcut, dar acest joc politic al PNL în momentele pe care le trăim este IRESPONSABIL”.

Copyright © 2019 AT Video Creations