Connect with us

Actualitate

Darius Vâlcov, ,,specialistul” lui Ponta, Dragnea şi Dăncilă, rămâne fără diploma de doctor în Finanţe

Published

on

Tribunalul Bucureşti a anulat, miercuri, diploma de doctor în Finanţe a lui Darius Vâlcov. Decizia poate fi atacată cu recurs, relatează g4media.ro. Cererea de retragere a titlului de doctor a venit din partea Academiei de Studii Economice.

„Soluţia pe scurt: Admite cererea. Dispune anularea diplomei de doctor seria F nr.0003384 eliberată sub nr.448/19.10.20210. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Tribunalul Bucureşti- Secţia a-II-a Contencios Administrativ şi Fiscal. Pronunţată azi, 20.01.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei.”

Plagiatul, descoperit de pressone.ro

În februarie 2019, pressone.ro relata, în urma unei analize a lucrării, că strategul Partidului Social Democrat ar fi plagiat jumătate din teza de doctorat pe care a susținut-o în 2008 la Facultatea de Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori (FFABBV) din cadrul Academiei de Științe Economice din București. Ulterior, o comisie a CNATDCU (Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare) a constatat plagiatul pentru 23% din lucrare, adică aproximativ 50 de pagini din 212, şi a propus retragerea titlului de doctor.

Studii prelungite, temă depăşită

Potrivit pressone.ro, Darius Vâlcov s-a înscris la studii doctorale în 2001, când România se afla la începutul perioadei de preaderare la Uniunea Europeană. Studiile au durat 7 ani, iar cel care avea să devină strategul lui Dragnea şi Dăncilă a susţinut teza la un an după aderare. Astfel, tema lucrării cu titlul ,,Perfecționarea managementului financiar al întreprinderii în perspectiva aderării României la Uniunea Europeană” nu se mai justifica.

Pressone a prezentat atunci dovezi ale plagiatului. Mai mult, a precizat că nicio pagină plagiată de Darius Vâlcov nu provine dintr-o sursă care poate fi găsită în mediul online, iar majoritatea lucrărilor indicate în bibliografie sunt apărute în anii ’70, ’80 sau ’90. Conducătorul de doctorat al lui Darius Vâlcov a fost profesorul Emil Negrea de la FFABBV, care în momentul analizei realizate de pressone.ro era deja pensionat.

Sursa foto: Mediafax / Victor Ciupuliga

Copyright © 2019 AT Video Creations