Dănuț Pop solicită politici sociale pentru eliminarea discriminării comunității rome

  Președintele Partidului Ecologist Român, Dănuț Pop, participă alături de delegația partidului, în această săptămână la conferința Romani Week 2022 organizată de Parlamentul European.

  “Particip astăzi alături de colegii mei din conducerea centrală, la cea de a II-a zi a conferinței Romani Week 2022.

  În Parlamentul European teme ce au în centru dimensiunile istorice și actuale ale discriminării rome sunt tratate din multiple perspective, care țin atât de felul în care statul se raportează la comunitatea romă, cât și la barierele stereotipice pe care romii sunt nevoiți să le depășească.

  Am realizat că România nu are politici sociale care să diminueze gradul înalt de discriminare și lipsa integrării acestei comunități. Una dintre problemele principale cu care această etnie se confruntă ține de lipsa accesului pe piața muncii din România. De asemenea, adesea, atitudinea autorităților în raport cu romii este total greșită, în unele țări violența fiind folosită inclusiv față de copiii romi.

  PER susține egalitatea de șanse și drepturile fiecărui cetățean. Rolul statului este esențial în eliminarea discriminării, cu atât mai mult cu cât aceasta pornește tocmai din interiorul societății pentru că nu avem legislația și politicile sociale adecvate” spune Dănuț Pop.

  Articole Similare

  spot_img

  LASĂ UN RĂSPUNS

  TE RUGĂM INTRODU COMENTARIUL AICI
  TE RUGĂM INTRODU NUMELE TĂU AICI