Dănuț Pop solicită Gărzii de Mediu să aplice amenzi de ordinul sutelor de mii de euro în cazurile de depozitare ilegală a deșeurilor

  Liderul Partidului Ecologist Român susține că autoritățile locale se opresc la jumătatea drumului în lupta cu poluarea. Ei fac achiziții de monitorizare video în interiorul și exteriorul localităților, dar nu se aplică amenzi.

  “Încă din 2015 Partidul Ecologist Român a propus supravegherea cu drone a deșeurilor și a pădurilor prin folosirea tehnologiei avansate în vederea protejării mediului și a identificării rapide a celor ce încalcă legea. Acest proiect s-a regăsit în programul nostru de guvernare și ne bucurăm că astăzi, la nivel național sunt amplasate camere video în majoritatea zonelor urbane și inclusiv în unele zone rurale. Proiectul nostru viza și monitorizarea drumurilor județene și naționale, așa cum se întâmplă acum la Bihor, pentru depistarea și sancționarea celor care aruncă ilegal deșeuri pe câmp sau în parcări. Cu toate acestea, scopul principal, protejarea mediului înconjurător, nu a fost atins în cea mai mare parte.

  Unele administrații publice locale și județene au preluat viziunea noastră, a ecologistilor, dar s-au oprit la achiziționare și montare, fără să meargă mai departe. Cu alte cuvinte, au investit bani, iar scopul nu a fost atins. Cerem întărirea relațiilor dintre primării și Garda de Mediu, organizarea unor campanii de informare pentru păstrarea curațeniei și posibile sancțiuni, iar când este cazul, să existe sancțiuni. PER a reușit la Râmnicu Vâlcea păstrarea curăţeniei străzilor şi a spaţiilor verzi din municipiu, prin primarul ecologist Mircia Gutău, unde amenzile sunt între 2000 și 2500 lei.

  De multe ori practica este ca deșeurile să fie aruncate la marginea localitaților sau pe câmp, ori să fie arse sau îngropate în pământ ca să nu se vadă, ceea ce crează exact reversul, poluare și distrugerea mediului înconjurator. Vechea poveste cu aruncarea ambalajelor, a sticlelor și chiștoacelor pe geamul mașinii, la drum lung, este încă de actualitate.” spune Dănuț Pop, preşedintele PER.

  Articole Similare

  spot_img

  LASĂ UN RĂSPUNS

  TE RUGĂM INTRODU COMENTARIUL AICI
  TE RUGĂM INTRODU NUMELE TĂU AICI