Dănuț Pop (PER) acuză Guvernul că nu reduce facturile la gaze și curent ca să colecteze taxe mai mari.

  Liderul Partidului Ecologist Român a declarant ieri seară în emisiunea lui Laurențiu Botin că statul nu are nici cel mai mic interes să reducă facturile românilor. A venit și cu soluția:

  ”Vin mulți bani la bugetul de stat. Cu cât prețul este mai mare cu atât sunt mai mulți bani la bugetul de stat. Chiar dacă se plafonează acum, prețul în acest moment este de 3-4 ori mai mare față de anul trecut. Partidul Ecologist le-a dat soluția, nu-i interesează. Nu sunt decât 2 soluții pentru a reveni și a ține sub control prețurile la energie și la gaze, având în vedere că statul e producator: naționalizarea prin răscumpărare sau crearea unei societăți unice de distribuție care să bage energia de la Nuclear, de la Hidro etc, în același coș, să facă un preț mediu, ca să poată să reziste pe piață și să reducă profiturile. Hidroelectrica a avut anul trecut profit de peste 106%. Atunci, fiind societate de stat poți să reduci profitul, să-l ții sub control la 10-20%, la fel și la compania de distribuție. (…) Naționalizarea prin răscumpărare este foarte simplu de realizat. Compensările care s-au dat la societăți au fost de câteva miliarde. Compensarea asta se face tot din buzunarul nostru, al românilor” a declarant Dănuț Pop.

  Fiind criticat de unii colegi de emisiune că proiectul e greu de realizat, președintele reales al PER a dat exemplul Marii Britanii unde ”Boris Johnson peste a naționalizat companiile de gaz. A făcut naționalizare forțată, adică dimineața și-a pus directorii” a adăugat Pop.

  Articole Similare

  Summer Well 2022 începe vineri, la Domeniul Ştirbey din Buftea

  Trupe renumite – precum Arctic Monkeys, Nothing but Thieves,...

  Primarul Sectorului 6 ironizează proiectul trenului metropolitan, inițiat de Nicușor Dan

  Proiectul Trenului Metropolitan Bucureşti-Ilfov, inițiat de primarul general al...

  Rusia a pierdut 8 avioane de luptă în urma exploziei din Crimeea

  Cel puțin cinci avioane de luptă-bombardament Su-24 Fencer și...

  Alte două nave cu cereale au plecat din Ucraina

  Un transport de cereale ucrainene urmează să fie încărcat...
  spot_img

  LASĂ UN RĂSPUNS

  TE RUGĂM INTRODU COMENTARIUL AICI
  TE RUGĂM INTRODU NUMELE TĂU AICI