Connect with us

Actualitate

Dan Tudorache ar fi câștigătorul alegerilor de la Sectorul 1, după renumărarea voturilor. Ce spune fostul primar

Published

on

125 Primaria Sectorului 1, rptv.ro

Dan Tudorache, fostul primar al Sectorului 1, ar avea cu 1.000 de voturi mai mult decât Clotilde Armand, după renumărarea voturilor de la cele 166 de secții de votare, potrivit unor surse citate de gandul.ro.

Operațiunea propriu-zisă de renumărare a voturilor a avut loc la sediul Serviciului Control Intern, din Capitală. 10 polițiști au fost desemnați să se ocupe exclusiv de punerea în aplicare a solicitării venite de la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție.

,,Pentru continuarea cercetărilor în cauză se impune efectuarea următoarelor activități de cercetare penală:
1. Identificarea buletinelor de vot corespunzător fiecărei secții de votare
2. Numărarea voturilor din cadrul fiecărei secții de vot și confruntarea rezultatelor cu numărul de votanți înscriși pe listele de vot corespunzatoare fiecărei din cele 166 secții de votare din cadrul Sectorului 1 București (cât și a votanților înscriși pe listele suplimentare), care și-au exprimat dreptul la vot
3. Confruntarea rezultatelor obținute după numărarea voturilor de la cele 166 de secții de votare din cadrul Sectorului 1 București cu datele înscrise în procesele verbale de consemnare a rezultatelor votării
4. Predarea sacilor cu buletinele de vot și listele electorale de la cele 166 de secții de votare din cadrul Sectorului 1 București, la camera de corpuri delicte, unde vor fi păstrate până la finalizare cercetărilor din prezenta cauză”, se arată în cererea procurorului SIIJ.

,,Eu pot să vă spun doar că aștept comunicatul oficial care sper să vină mâine sau cel târziu vineri și atunci putem spune exact ce s-a întâmplat în sectorul 1, la alegeri.”, a declarat Dan Tudorache, pentru Antena 3.

,,Putem să discutăm doar ipotetic ce se va întâmpla dacă se va confirma că domnul Daniel Tudorache este cel care a câștigat alegerile. Bineînțeles că este de dorit ca fiecare să își păstreze onoarea și doamna primar în funcție să facă pasul în spate, în măsura în care se va dovedi că a pierdut alegerile. În situația în care nu va înțelege să facă acest lucru, probabil că vom merge mai departe pe căile legale. (…) În momentul acesta, mai sunt trei dosare pe rol care au fix acest obiect.”, a precizat și avocatul fostului primar.

Copyright © 2019 AT Video Creations