Connect with us

Politica

Dan Barna face scut în jurul lui Vlad Voiculescu. Vicepremierul USRPLUS: Nu se pune problema să fie demis

Published

on

Dan Barna spune că nu ia în calcul înlocuirea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății. Mesajul vicepremierului vine ca urmare a mai multor gafe ale lui Voiculescu. Cea mai recentă a fost joi, când ministrul Sănătății a arătat că nu cunoaște conținutul unui ordin de ministru care prevede ca morții de Covid-19 să fie îngropați goi.

„Nu se pune problema să fie demis (n.red. Vlad Voiculescu).”, a spus președintele USR, Dan Barna, la Antena 3.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat joi că Ordinul de ministru nu prevede faptul că morții de COVID trebuie îngropaţi fără haine, în saci. „Dacă cei de la Pompe funebre au îngropat oameni fără să respecte legea, atunci au făcut de capul lor.”, a afirmat Vlad Voiculescu la întrebarea adresată de presă.

Întrebat de jurnalişti dacă îşi prezintă scuze familiilor celor decedaţi de COVID şi îngropaţi fără haine, ministrul a spus că nu el a semnat ordinul şi că nu scrie nicăieri că acele cadavre nu pot fi îmbrăcate.

,,Mai întâi, nu eu am scris ordinul și în ordinul pe care îl voi modifica nu scrie nicăieri că trebuiau să fie înmormântați fără haine. E o întrebare-capcană față de un neadevăr. Citiți în ordin, nu scrie nicăieri că oamenii trebuiau să fie îngropați fără haine. (…) Regula, dacă nu s-a respectat undeva, este din pricina unei lipse de bun simț elementar a oamenilor. (…) Cei care nu au respectat legea, cei care nu i-au îmbrăcat. Nu are de ce să-şi ceară scuze nimeni din minister, ci acela care nu respectă legea.”, a spus Vlad Voiculescu.

Ulterior, ministrul Sănătății și-a cerut scuze pentru eroare.

Copyright © 2019 AT Video Creations