Connect with us

Actualitate

Cum încep şcolile în Moineşti, judeţul Bacău

Published

on

Școlile din municipiul Moinești, județul Bacău, vor începe cursurile în scenariul galben. Rata de infectare în Moineşti este de 1,93 la mie, potrivit datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Bacău şi prezentate în şedinţa Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă. În aceste condiții, vor merge la școală fizic copiii de grădiniță, elevii din ciclul primar şi cei din anii terminali, a VIII-a, a XII-a, precum și a XI-a din învățământul profesional, transmite roeducatia.ro.

În ședința Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă au fost analizate condiţiile pentru asigurarea începerii în siguranţă a procesului educațional, în actualele condiții epidemiologice.

Astfel: 
– sunt asigurate toate măsurile de protecție împotriva pandemiei cauzate de virusul SARS-CoV-2 în toate unitățile de învățământ;
– au fost asigurate măsurile de securitate referitoare la protecția împotriva incendiilor;
– există combustibilul necesar încălzirii spațiilor de învățământ, iar instalațiile de încălzire funcționează la parametri optimi;
– a fost asigurat necesarul de materiale pentru protecția sanitară în toate unitățile de învățământ;
– există asigurată paza unităților de învățământ. Şcolile gimnaziale și liceele din Moinești au pază proprie și toate obiectivele sunt monitorizate video 24/24 cu un sistem gestionat de un dispecerat aflat în sediul Primăriei municipiului Moinești.

Citeşte articolul integral pe portalul roeducatia.ro

Copyright © 2019 AT Video Creations