Connect with us

Actualitate

CSM: Gruparea Savonea, atac la Iohannis

Published

on

Gabriela Baltag, o judecătoare din gruparea Savonea, a lansat un atac voalat la adresa președintelui Klaus Iohannis, după ce acesta și-a susținut discursul în cadrul CSM. La ședința de marți se decide noul șef al CSM. Președintele a pus-o la punct.

După ce Iohannis și-a încheiat discursul, Lia Savonea a ținut să-i atragă atenția că un membru al CSM, Gabriela Baltag, vrea să-i adreseze câteva cuvinte. Aceasta s-a lansat într-un atac voalat la adresa președintelui, pomenind în special de „protocoalele secrete”, obsesia forțelor care au acționat în ultimii trei ani împotriva statului de drept.

„Justiția este subiect de campanie electorală de prea multă vreme. Ce ar face politicienii dacă nu ar mai exista justiția? Nu ar mai fi politieni, mă gândesc.

Să vă gândiți la suferințele acestor cetățeni, la impactul asupra lor, impactul unor interveniții oculte, de natura protocoalelor secrete, am vrea ca președintele țării să vorbească deschis despre aceste intervenții. Nu trebuie să ocolim acest subiect. Pentru a avea o justiție independentă vom mai îngădui vreodată ca justiția să fie supusă intervenției serviciilor secrete?”, a spus judecătoarea.

Președintele a reacționat imediat.

„Nu mai sunt în campanie, pot să vă spun că acea etapă cu protocoale s-a încheiat de mult și voi veghea să nu mai revină niciodată. De asemenea, acea intrare cu bocancii a unor partide în organizarea justiției vă garantez că nu se va repeta”, a spus Klaus Iohannis.

Consiliul Superior al Magistraturii nu a reușit, să-și aleagă noul președinte. S-a înregistrat din nou paritate la vot pentru Nicoleta Țînț – nouă voturi „pentru” și nouă „împotrivă”. La ora 14.00 se va vota a treia oară pentru funcția de președinte al CSM pentru următorul an.

Copyright © 2019 AT Video Creations