Connect with us

Actualitate

Lupta COVID-19 dincolo de limite

Published

on

Criza cauzată de pandemia COVID-19, necesită măsuri riguroase de supraveghere a populației. Guvernele țărilor grav afectate se folosesc de tot felul de instrumente pentru a încerca să stopeze răspândirea virusului. În acestă perioadă, când oamenii se mută în online atât cu serviciul cât și cu școala/facultatea, instrumentul de bază este telefonul.

Țări precum: Coreea de Sud, Iran, Israel, Singapore, Taiwan, Austria, Germania, Italia au introdus deja măsuri pentru urmărirea telefoanelor pacienților cu coronavirus, prin intermediul unor aplicații ce colectează date pentru a monitoriza circulația persoanelor în general, iar pentru a urmări răspândirea bolii, sunt supravegheați pacienții și persoanele cu care au intrat în contact.

În Coreea de Sud telefoanele indivizilor sunt urmărite pentru a putea crea o hartă care să le permită cetățenilor să verifice dacă au trecut prin zone străbătute de persoane contaminate cu COVID-19. Acestă hartă poate fi accesată și de Guvernul sud-corean, pentru a putea trimite mesaje text, regionale, care să avertizeze cetățenii atunci când există riscul de a intra în contact cu persoane purtătoare de coronavirus.

În Singapore cetățenii folosesc o aplicație ce poate identifica persoanele care s-au aflat în imediata apropiere a purtătorilor de coronavirus. Aplicația utilizează semnale Buetooth și nu colectează date cu caracter personal. Taiwanul în schimb, urmărește datele de pe telefoanele mobile ale indivizilor și avertizează autoritățile atunci când o persoană care se află în carantină la domiciliu, iese din casă. În Austria și în Germania o rețea de telecomunicații a început să partajeje guvernelor, date cu privire la locațiile cetățenilor, pentru a putea fi monitorizați mai ușor.

Măsurile adoptate de țările mai sus menționate au fost criticate de unii indivizi care consideră că le este încălcată intimitatea și libertatea. Astfel, apare întrebarea: Ce prevalează în situația unei pandemii, interesele publice și siguranța națională sau drepturile omului?

Copyright © 2019 AT Video Creations