Connect with us

Actualitate

Cristian Tudor Popescu: Eu nu înţeleg atitudinea ministrului Sănătăţii

Published

on

Cristian Tudor Popescu şi-a exprimat nedumerirea cu privire la deciziile care se iau la Ministerul Sănătăţii, în privinţa participării elevilor la cursuri în format fizic, dar şi în alte situaţii. Gazetarul a spus, la Digi 24, că nu îşi explică atitudinea ministrului Vlad Voiculescu, atunci când ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a cerut ca elevii din anii terminali să poată merge la şcoală chiar şi în scenariul roşu, solicitare care a fost aprobată de CNSU.

,,Acesta este un fapt. Domnul Cîmpeanu s-a opus blocării, iarăşi, a accesului fizic la şcoală al elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a argumentând, foarte corect, că asta duce la nişte daune ireparabile. Aproape că am putea compara daunele aduse unor vieţi omeneşti de ceea ce se întâmplă cu aceşti elevi, cu suferinţele celor aflaţi la ATI, pentru că pe termen lung, vieţile acestor elevi sunt afectate grav, au deja un an în spate de lipsă a şcolii. Şi acum, şi examenele să le fie făcute praf? Că online-ul ne-am lămurit demult ce înseamnă.”, a spus Cristian Tudor Popescu, la Digi24.

Jurnalistul a criticat şi modul în care s-a finalizat ceea ce a numit ,,disputa” pe tema purtării măştii la orele de sport. Acesta a comparat experienţa personală cu cea a elevilor de gimnaziu, obligaţi să facă educaţie fizică doar cu mască, atunci când sunt în sala de sport.

„E o hotărâre raţională şi binevenită, fără niciun fel de discuţie. Încă o dată, nu înţeleg atitudinea Ministerului Sănătăţii. De trei luni, eu nu înţeleg atitudinea ministerului şi ministrului Sănătăţii. Nu înţeleg! Înainte de asta, de a interzice elevilor să se ducă la şcoală, aveam disputa cu orele de sport, care a fost până acum tranşată – sinistru cuvânt! – în favoarea Ministerului Sănătăţii, adică să poarte elevii mască la orele de sport, în sală. Nu se poate aşa ceva! Eu sunt vechi sportiv şi sunt şi actual. Am jucat tenis cu masca pe faţă. Este groaznic! Este foarte greu, mai ales când se umezeşte din cauza transpiraţiei, se udă masca şi respiraţia devine dificilă, fragmentară. Eu am o anume condiţie fizică, dar un elev de 10-11-12-14 ani, care e o structură mult mai firavă, este pus să facă aşa ceva?”, a mai comentat gazetarul.

Acesta a mai spus că responsabilii din domeniul sportiv ştiu foarte bine că nu se pot practica sporturi precum handbalul, baschetul, voleiul sau tenisul, care se desfăşoară în sală, cu masca pe faţă.

Foto: captură Digi 24

Copyright © 2019 AT Video Creations