Connect with us

Actualitate

CORONAVIRUS | Pentru 1 din 5 bolnavi de Covid-19, pierderea gustului și mirosului poate dura și câteva luni

Published

on

0305-oameni-strada-Bucuresti-1140x620

Pierderea mirosului şi a gustului din cauza îmbolnăvirii cu Covid-19 poate dura luni întregi sau chiar mai mult, pentru un procent cuprins între 5% şi 20% dintre persoanele infectate. Informația a fost oferită de un expert german, informează DPA, citată de Agerpres.

Potrivit lui Thomas Hummel, directorul Centrului Interdisciplinar pentru Miros şi Gust din cadrul Spitalului Universitar din Dresda, în cazul a 80-95% dintre pacienţi, simţul mirosului şi al gustului revine la normal sau aproape la normal după una sau două luni de la momentul infectării. Pentru restul, lipsa acestor simțuri poate continua ,,câteva luni sau chiar ani”, potrivit acestuia. Specialistul a precizat că, pentru unele persoane, mirosul și gustul nu mai revin niciodată.

La mai bine de un an de la declararea pandemiei de coronavirus, o pierdere subită a mirosului şi gustului este considerată în prezent unul dintre cele mai cunoscute simptome ale infecţiei cu virusul SARS-COV-2. Aproximativ 50% dintre persoanele infectate cu noul coronavirus dezvoltă tulburări ale mirosului sau gustului, potrivit lui Hummel.

Copyright © 2019 AT Video Creations