Connect with us

Comentariul zilei

Consiliul Local Cluj s-a asociat cu 7 comune limitrofe pentru introducerea trenului metropolitan care va fi integrat metroului din municipiu

Published

on

Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat, miercuri, asocierea cu 7 comune limitrofe municipiului pentru realizarea de studii de prefezabilitate, fezabilitate și de impact de mediu în vederea introducerii trenului metropolitan, primarul Emil Boc anunțând că proiectul va fi finanțat din fonduri europene .

Emil Boc a declarat, miercuri, în ședința Consiliului Local Cluj-Napoca, în care s-a aprobat acordul de asociere, că trenul metropolitan va fi integrat cu viitorul metrou din municipiu.

”S-a aprobat acordul de asociere pentru realizarea, în parteneriat cu comune limitrofe municipiului Cluj-Napoca, a studiilor de prefezabilitate, fezabilitate și de impact de mediu pentru introducerea trenului metropolitan pe traseul Gilău – Florești – Cluj-Napoca – Baciu – Apahida – Jucu – Bonțida. Trenul metropolitan este un proiect integrat cu metroul din interiorul municipiului Cluj-Napoca, astfel încât în afara orașului să avem un tren de suprafață, in interior să avem metrou, iar după ce iese din Cluj să-l conectăm cu linia de cale ferată existentă, pentru dezvoltarea culoarului de nord al orașului. Ne propunem ca în ianuarie 2019 să scoatem la licitație studiile de prefazabilitate și fezabilitate, pentru a putea obține chiar din acest exercițiu financiar bani europeni pentru tren”, a spus Boc.


Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Copyright © 2019 AT Video Creations