COMUNICAT | Ministrul Justiției, Cătălin PREDOIU, a revocat-o din funcție pe directoarea Penitenciarului Giurgiu, Alina GHEORGHIȘOR

COMUNICAT | Ministrul Justiției, Cătălin PREDOIU, a revocat-o din funcție pe directoarea Penitenciarului Giurgiu, Alina GHEORGHIȘOR

de F Raluca
0 comment
Rptv-COMUNICAT | Ministrul Justiției, Cătălin PREDOIU, a revocat-o din funcție pe directoarea Penitenciarului Giurgiu, Alina GHEORGHIȘOR

Ministrul Justiției, Cătălin PREDOIU, a revocat-o din funcție pe directoarea Penitenciarului Giurgiu, Alina GHEORGHIȘOR.

Directorul general al ANP a premiat-o ilegal pe directoarea Penitenciarului Giurgiu acuzată de legături cu un traficat de minori.

În data de 03.01.2023, ministrul Justiției, Cătălin PREDOIU, a revocat-o din funcție pe directoarea Penitenciarului Giurgiu, Alina GHEORGHIȘOR, acuzată că ar avea în anturajul său membri ai unei rețele infracționale (trafic de persoane, sclavie și prostituție), cu care și-a făcut numeroase concedii de odihnă. La începutul lunii noiembrie 2022, comisarul șef de poliție penitenciară Alina GHEORGHIȘOR a fost numită la conducerea Penitenciarului Giurgiu, de către directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), comisar șef de poliție penitenciară Dan HALCHIN, fără acordul ministrului Justiției, Cătălin PREDOIU. 

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) consideră că decizia ministrului justiției de a o demite de la conducerea Penitenciarului Giurgiu pe Alina GHEORGHIȘOR a fost accelerată de faptul că, în data de 22.12.2022, directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), comisar șef de poliție penitenciară Dan HALCHIN, cu încălcarea cadrului legal în materie, a acordat directoarei cu probitate morală scăzută o majorare cu 50% a salariului de bază. 

Decizia ilegală și abuzivă a directorului general al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) a stârnit revolta organizațiilor sindicale prezente în cadrul ședinței, dar și indignarea tuturor polițiștilor de penitenciare onești din sistem. În fapt, directorul general Dan HALCHIN a premiat-o pe directoarea Penitenciarului Giurgiu, Alina GHEORGHIȘOR, fără ca aceasta din urmă să aibă propunere motivată și fundamentată în scris, așa cum prevede ordinul de ministru.

Președintele FSANP, Cosmin DOROBANȚU, consideră că „premierea” ilegală și abuzivă a directoarei Penitenciarului Giurgiu, Alina GHEORGHIȘOR, cu o majorare de 50% a salariului de bază, nu a făcut altceva decât să demotiveze directorii de penitenciare integri și să încurajeze un comportament infracțional pentru ofițerii și agenții din poliția penitenciară. Atâta timp cât însuși directorul general Dan HALCHIN încalcă flagrant normele de drept și cheltuiește fondurile publice în mod ilegal și abuziv, Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) nu mai poate pretinde polițiștilor de penitenciare sau deținuților să respecte Constituția și legile în vigoare.

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) solicită public ministrului Justiției, Cătălin PREDOIU, în calitate de autoritate ierarhic superioară Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), să intervină și să anuleze acordarea majorării de 50% a salariului de bază pentru Alina GHEORGHIȘOR, întrucât aceasta a fost acordată cu încălcarea legii. Directorul general Dan HALCHIN i-a băgat ilegal și abuziv în buzunar Alinei GHEORGHIȘOR aproximativ 9.000 de lei. Sunt deținuți care sunt condamnați la ani grei de închisoare pentru că au furat mai puțini bani decât suma cu care a fost „premiată” ilegal fosta directoare a Penitenciarului Giurgiu.

Cosmin Dorobanțu, președinte 

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor

Sursa foto: mediafax.ro

You may also like

Lasă un comentariu

RPTV - Sursa ta de stiri de incredere.

Copyright © 2023 RPTV