Companiile Chineze înființează armate de voluntari: Departamentele Forțelor Armate Populare revin în peisaj după 50 de ani

Companiile Chineze înființează armate de voluntari: Departamentele Forțelor Armate Populare revin în peisaj după 50 de ani

de Alina T
0 comment
Departamentele Forțelor Armate Populare

Cel puțin 16 companii chineze de prestigiu, inclusiv un gigant din industria produselor lactate au format propriile armate de voluntari cunoscute sub numele de “Departamentele Forțelor Armate Populare”. Aceste unități sunt compuse din civili care își păstrează locurile de muncă, acționând ca o forță de rezervă și auxiliară pentru cea mai mare armată din lume, armata chineză.

Potrivit informațiilor furnizate de CNN, aceste forțe sunt disponibile pentru diverse misiuni inclusiv răspunsul la dezastre naturale, menținerea ordinii sociale și sprijinul în timp de război. Deși aceste forțe nu operează încă în afara Chinei, ele prezintă asemănări cu Garda Națională americană mai degrabă decât cu milițiile private având o funcție de sprijin pentru armata chineză.

Motivația din spatele înființării acestor brigăzi corporatiste este atribuită preocupărilor tot mai mari ale Beijingului față de potențiale conflicte externe și neliniștea socială din țară, în special pe fondul unui climat economic încetinit și al concurenței geopolitice în creștere. Analiza indică că această renaștere a milițiilor de voluntari este de asemenea parte a eforturilor liderului chinez Xi Jinping de a întări controlul Partidului Comunist asupra societății.

Neil Thomas, cercetător pentru politica chineză la Asia Society Policy Institute’s Center for China Analysis a remarcat că această mișcare reflectă atenția tot mai mare a lui Xi asupra necesității de a integra dezvoltarea economică cu securitatea națională, în condițiile unui viitor dificil pentru țară.

Citește și despre

Florin Cîțu critică deschiderea PNL și PSD pentru candidaturi comune

Reînființarea acestor miliții corporatiste este considerată un răspuns la pandemie și face parte din eforturile mai ample de consolidare a controlului asupra societății, inclusiv asupra sectorului corporatist. Analiza arată că aceste forțe ar putea ajuta Partidul Comunist să reprime mai eficient incidentele de neliniște socială cum ar fi protestele consumatorilor și grevele angajaților.

În contextul provocărilor economice, inclusiv o scădere record a pieței imobiliare, creșterea șomajului în rândul tinerilor și presiunea deflaționistă, demonstrațiile și grevele au înregistrat o creștere semnificativă. Îngrijorările privind potențiale conflicte externe și instabilitatea internă par să motiveze Beijingul să recurgă la aceste măsuri neconvenționale, inclusiv formarea de unități corporatiste cu rol militar.

Ne găsiți și pe Facebook

You may also like

Lasă un comentariu

RPTV - Sursa ta de stiri de incredere.

Copyright © 2023 RPTV