Connect with us

Mobile

Coeziunea DIHONIEI

Published

on

Când nu ști cum să te porți într-o adunare îți cumperi un manual de bune maniere. Dacă vrei să înveți. Dacă nu vrei să te aliniezi regulilor, te îmbeți cu apă rece după modelul “vulpea care nu ajunge la struguri spune că sunt acri”, te asociezi cu alții care nu au primit invitație la masă și construiți împreună alte reguli.

Cam așa a făcut burghezia fără titluri nobiliare, posesoare de bani noi când i s-au refuzat sălile de bal ale aristocrației. Aristocrații sărăciți de prea multe cutume și s-o spunem pe-a dreaptă, de prea multă lene au sfârșit cedându-și titlurile pompoase contra bani burghezilor. Care în subconștient visau la copii strălucitoare ale balurilor care le-au fost refuzate. Apoi clasa muncitoare a făcut același lucru cu burghezia. Au făcut-o reprezentanții revoluționarilor francezi, americanii îmbogățiți din exploatarea oportunităților Lumii Noi, comuniștii instalați în casele chiaburilor, dictatorii sudamericani, mogulii din Rusia post sovietică.

La ce asistăm astăzi în Europa? O revoluție a țărilor mai sărace împotriva țărilor bogate. O revoluție a celor săraci împotriva celor bogați. Cei bogați sunt vinovați că au, subliminal pentru că au furat. Pe scurt se dorește dreptate socială. Și primul pas trebuie să fie îndepărtarea elitelor, făcute responsabile pentru nedreptatea socială. Franța este fanionul în această abordare. Păi dacă se cere dreptate socială, logic este că Franța nu e stat de drept. Eliminarea elitelor în numele Egalității seamănă cu trimiterea elitelor românești la Canal în numele comuniștilor veniți pe tancurile rusești. Curată coeziune.

Cum mi-au venit ideile astea politic incorecte ? Păi i-am auzit pe liderii europeni glumind cu un umor demn de adormit investitorii, echivalentul comportamentului aristocraților europeni la sfârșit de secol 19 și discursul de tip al n-șpelea congres al lui Ceaușescu bombănit cu mânie proletară la Iași. Un fel de român comunist, cu gargară la el, beneficiar de trai aristocratic, cu mesaje pe placul săracilor frustrați.

În timp ce la Sibiu eram mângâiați pe cap de aristocrații Europei cum se întâmplă cu contele și copiii lacheului la Iași eram îndemnați la războaie cu furcile împotriva nedreptății sociale a imperialiștilor. Dacă am gândi puțin cum se învârt banii în căldarea finanțelor lumii s-ar putea să descoperim că finanțarea celor două evenimente vine dintr-un cont comun.

Ce am înțeles eu din toată gâlceava? Că Moldova cu cetățenii ei, câți au mai rămas după ce au refuzat locurile de muncă ale lui Dragnea și au plecat în pribegie cu low cost, că drumuri nu s-au prea făcut, o să rămână o zonă tampon cu Rusia, partenerul economic al Germaniei. Că Ardealul va rămâne legat de Germania prin autostrăzi via Budapesta iar Bucureștiul o să rămână în sfera Balcanilor generatori și “absorbani” de conflicte europene. Cu costurile de rigoare. Rămâne o problema de rezolvat Dunărea și Marea Neagră. Trebuie să mai avem ceva subiecte pe agenda UE în afară de bâlbâiala Brexit. De alea pentru “mase”. Pe cele serioase nu suntem educați să le investigăm. Noi plătitorii de taxe din ce în ce mai mari.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Copyright © 2019 AT Video Creations