Connect with us

Actualitate

Coarnă, plângere penală împotriva lui Vela

Published

on

Liderul SNPPC, Dumitru Coarnă, a dat publicității un comunicat prin care anunță ca sindicatul a înaintat Parchetului General o plângere penală împotriva ministrului de interne. “

EXCLUSIV!!

CONTINUĂM LUPTA PENTRU DREPTURILE MEMBRILOR SNPPC: PLÂNGERE PENALĂ PE NUMELE MINISTRULUI AFACERILOR INTERNE, ÎNAINTATĂ PROCURORULUI GENERAL DE CĂTRE PREȘEDINTELE SNPPC, DUMITRU COARNĂ

În cursul acestei zile, plâgerea penală pe care am redactat-o pe numele dlui Ion Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, va ajunge, prin poștă (cu confirmare de primire), la Parchetul General.

În plângere (vezi atașamentele), l-am acuzat de nerespectarea hotărârilor judecătorești definitive, pe care SNPPC le-a obținut la Curțile de Apel, cu privire la salarizarea la nivelul maxim al funcției publice, pentru câteva mii de membri de sindicat.

În calitate de organizaţie sindicală cu reprezentativitate juridică, îndrituită de lege să apere și să promoveze drepturile polițiștilor și personalului contractual, i-am învederat, în scris, de mai multe ori – deși nu era cazul să facem acest demers, având obligația să procedeze ca atare din oficiu – să pună în aplicare Decizia CCR nr. 794/2016 referitoare la excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 31 alin. (11)-(14) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016 (salarizarea la nivelul maxim al funcției publice), Decizia 51/2019 a ICCJ și legislația în domeniu, însă domnia-sa a sfidat legea și, implicit, drepturile câștigate în instanță, prin hotărâri definitive.

Reamintim faptul că peste 20.000 de membri de sindicat ne-au mandatat, în scris, să le reprezentăm interesele în litigiile de muncă, pentru obținerea acestui drept prin instanțele de contencios adminstrativ-fiscal.

Biroul Executiv Central

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Copyright © 2019 AT Video Creations