Coaliția „a strâns cureaua” și a majorat salariile tuturor demnitarilor

  Deși parlamentarii anunțaseră că demnitarii nu vor primi salarii mărite, s-au răzgândit. Printr-o simplă notă explicativă care corectează o eroare materială, fără nicio altă dezbatere, parlamentarii au decis ca toți demnitarii, primarii, prefecții, miniștrii și președintele țării să primească măriri de salariu. 

  Aceste venituri cresc în timp ce România trece deja printr-o criză economică, iar statul a ajuns la împrumuturi mari ca să susţină toate cheltuielile cu pensiile şi salariile. 

  Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, va avea un salariu mai mare începând de la 1 iulie, în baza unui proiect de lege care va trece prin Camera Deputaților, în cursul acestei săptămâni.

  Lefurile primarilor din România vor creşte până la 23.000 de lei brut, de luna viitoare, ceea ce înseamnă şi cu mii de lei în plus faţă de cât sunt acum. 

  Salariile primarilor cresc, în timp ce trecem printr-o criză economică. Deocamdată nu se ştie de ce au loc aceste majorări, mai ales că aleşii din Coaliţia de guvernare au încercat să facă această modificare pe şest în Parlamentul României, însă nu le-a ieşit.

  În prezent, veniturile primarilor sunt calculate în funcție de salariul minim pe economie. Lefurile edililor locali au fost plafonate la salariul minim pe economie aflat în plată în 2019, 2.080 lei net.

  Sursa foto: Colaj Fanatik

  Articole Similare

  spot_img

  LASĂ UN RĂSPUNS

  TE RUGĂM INTRODU COMENTARIUL AICI
  TE RUGĂM INTRODU NUMELE TĂU AICI