Connect with us

Actualitate

Clotilde Armand îi cere lui Florin Cîțu să demită conducerea RA-APPS, din cauza situației de la Hotelul Triumf, din Capitală. Edilul a verificat acoperișul hotelului cu DRONA

Published

on

254 Hotel Triumf, rptv.ro

Primarul sectorului 1, Clotilde Armand, i-a cerut duminică prim-ministrului Florin Cîțu demiterea conducerii Regiei Autonome – Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), pentru că nu a luat nicio măsură pentru conservarea clădirii Hotelului Triumf. Edilul acuză RA-APPS că distruge cu bună știință un monument istoric. Armand a prezentat imagini filmate cu drona, în care arată că podul Hotelului Triumf nu ar avea montată membrana impermeabilă, cum a susținut RA-APPS.

,,Au trecut 6 luni de la incendiul care a distrus acoperișul Hotelului Triumf. În luna ianuarie, RA-APPS ne-a informat că s-a montat o membrană impermeabilă: ”RA-APPS a luat măsuri de conservare, montând în interiorul podului o membrană impermeabilă care să preia funcţia acoperişului distrus în incendiu”. Am vrut să vedem această membrană minune. Surpriză! Nu există. Am semnalat în ultimele 4 luni despre situația revoltătoare și despre cum monumentul acesta se degradează zilnic din cauza nepăsării conducerii RA-APPS. Nu s-a întâmplat nimic. Astfel, solicităm prim-ministrului României să ia măsuri și să demită conducerea RA-APPS, pentru că distruge cu bună știință un monument istoric. De asemenea, colegii mei vor depune o plângere pentru distrugere a unui monument istoric. Așa nu se mai poate.”, a scris, duminică, pe Facebook, primarul sectorului 1, Clotilde Armand.

În toamna anului trecut, mansarda Hotelului Triumf de pe bulevardul Kiseleff a luat foc. Incendiul puternic a distrus o bună parte din podul și acoperișul clădirii.

După 1989, clădirea aflată pe o proprietate de 15.000 de metri pătrați a trecut în administrarea RA-APPS. Guvernul a încercat, ani la rând, să îi caute diferite destinații: fie să devină sediul Ministerului de Externe, fie chiar spital. Fără succes. Recent, clădirea a fost atribuită Direcției Naționale Anticorupție, însă din cauza costurilor foarte mari de reamenajare, ideea a fost abandonată și imobilul a revenit la vechiul administrator.

Foto: Facebook Clotilde Armand

Copyright © 2019 AT Video Creations