Connect with us

Actualitate

Clarificări privind reglementările de circulație în starea de alertă

Published

on

Datorită numeroaselor declarații contradictorii ale autorităților privind reglementările care urmează a fi puse în aplicare în starea de alertă, mulți români nu știu cum trebuie să acționeze în mod legal în următoarea perioadă.

Consilierul Premierului Ludovic Orban, Virgil Guran vine cu clarificări despre circulația persoanelor în starea de alertă. Declarația pe propria răspundere va fi necesară când se va circula în afara localității.

„Dacă o persoană din Galaţi, Iaşi, Constanţa, locuieşte în Bucureşti, spre exemplu, o face cu un motiv întemeiat, chiar dacă domiciliul este în altă localitate. Fie lucrează, fie învaţă la o şcoală. Să nu credeţi că vor fi controale pe stradă, să fie toată lumea legitimată. Oricum, pe baza lucrurilor ante-menţionate, nu vor fi probleme. Asta se putea arăta şi în starea de urgenţă. Se poate arăta legitimaţia de lucru, o dovadă că munceşte în oraşul în care locuieşte, deşi nu are domiciliul în acte. Verificările se fac pe traseu, în afara oraşelor, iar în acel moment ar putea fi nevoie de acea declaraţie şi de dovada motivului pentru care se deplasează. 

În ceea ce priveşte declaraţia pe propria răspundere, se discută şi o posibilă schimbare, amănuntele se stabilesc astăzi, dar va fi ceva asemănător. Vă spun ceva, nimeni nu va veni cu sancţiune pentru că o persoană nu a făcut declaraţia standard, ci una originală”, a explicat Virgil Guran pentru DCNEWS. 

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Copyright © 2019 AT Video Creations