Connect with us

Actualitate

Cîţu, Voiculescu, Cîmpeanu, Turcan şi Barna, cei mai vizibili miniştri în ianuarie şi februarie

Published

on

Primele cinci locuri în topul vizibilităţii miniştrilor sunt ocupate, în ianuarie şi februarie, de prim-ministrul Florin Cîţu şi de miniştrii Vlad Voiculescu, Sorin Cîmpeanu, Raluca Turcan şi Dan Barna, în Barometrul vizibilităţii miniştrilor. Analiza este realizată de news.ro şi de agenţia de monitorizare Klarmedia. În centralizare au fost incluse presa scrisă, site-uri de ştiri şi social media.

Vizibilitatea miniştrilor în ianuarie

Premierul Florin Cîţu se situează pe primul loc în topul vizibilităţii în luna ianuarie, în presa scrisă, online şi în social media, cu 28.217 referiri, vârful fiind înregistrat în 19-20 ianuarie, zile în care premierul a acordat un interviu, a vizitat sediul Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţii de Vaccinare împotriva COVID şi în care a fost şedinţa de Guvern în care a fost modificată Strategia de vaccinare şi a fost aprobat Memorandumul privind finalizarea MCV. Tot în acest interval, a fost publicat şi raportul Băncii Mondiale care plasa România în topul ţărilor cu cel mai ridicat nivel de activitate, ca număr şi aplicabilitate, la nivelul măsurilor financiare adoptate ca răspuns la criza provocată de COVID-19, după cum afirma premierul.

Pe locul al doilea se situează ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, cu 21.248 de referiri, cu un maxim al vizibilităţii în intervalul 29 – 31 ianuarie, prima zi a intervalului fiind cea în care s-a produs incendiul de la Institutul Matei Balş.

Voiculescu este urmat de ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, cu 15.504 referiri în presă, cele mai numeroase fiind înregistrate în perioada 5-7 ianuarie, în care a fost adoptată OUG care permitea desfăşurarea învăţământului online până la 8 februarie şi când ministrul a făcut numeroase declaraţii pe această temă şi pe cea a organizării examenelor naţionale.

Vizibilitatea miniştrilor în februarie

Situat pe primul loc din punct de vedere al referirilor din presă, premierul Florin Cîţu înregistrează aproape 43.000 de menţiuni, maximul fiind atins în intervalul 8 – 11 februarie, care a coincis cu reluarea cursurilor online, cu anunţul privind finalizarea proiectului de buget pe 2021, dar şi cu declaraţiile referitoare la plafonarea sporurilor, la renunţarea la voucherele de vacanţă şi la intenţia de a limita călătoriile gratuite ale studenţilor, precum şi cu vizita la Bruxelles, criticată intens de PSD.

Aflat pe locul al doilea, dar la mare distanţă, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, cu peste 18.000 de referiri, a înregistrat un vârf al menţiunilor în presă în primele două zile ale lunii februarie, când continuau reacţiile după incendiul de la Institutul Matei Balş, când a fost anunţată moţiunea opoziţiei împotriva sa şi când a fost anunţată reluarea cursurilor cu prezenţa fizică a elevilor la şcoală.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, are peste 15:000 de menţiuni în presă, cele mai multe în intervalul 3 – 5 februarie, care a coincis cu pregătirile pentru redeschiderea şcolilor, cu emiterea ordinului cu măsurile în acest sens şi cu controversele referitoare la formularul pe care ar fi trebuit să-l semneze părinţii cu privire la testarea copiilor cu simptome de COVID-19.

Citeşte continuarea articolulul pe news.ro

Copyright © 2019 AT Video Creations