Connect with us

Politica

Ciolacu și Grindeanu, chiulangiii parlamentului

Published

on

Președintele PSD Marcel Ciolacu și prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu nu au fost prezenți până acum la niciuna dintre ședințele comisiei de Afaceri europene din Camera Deputaților din care fac parte. Mărturie stau scaunele goale. Cu toate acestea, figurează prezenți în procesele verbale încheiate la finalul ședinței. Surse din cadrul staff-ului parlamentar susțin că cei doi semnează condica de prezență strict pentru a-și încasa privilegiile bănește motivate de activitatea parlamentată.

„(1) Senatorii şi deputaţii care participa la şedinţele comune ale Senatului şi Camerei Deputaţilor, ale fiecărei Camere, ale comisiilor parlamentare sau ale birourilor permanente beneficiază de o diurna de şedinţa ce reprezintă 2% din indemnizaţia lunară a senatorului sau a deputatului.”

LEGE Nr. 41 din 28 iunie 1993 Articolul 20 alineatul (2):
„(2) Senatorii şi deputaţii prezenţi la lucrările Parlamentului, care nu au domiciliul în municipiul Bucureşti, primesc o diurna de deplasare, pe zi, de 1% din indemnizaţia lunară prevăzută pentru senator sau deputat. Totodată, acestora li se asigura cazarea gratuita sau, la alegere, în cazul în care nu beneficiază de cazare gratuita, li se acordă suma de 120 lei pe noapte pe toată durata sesiunii parlamentare. În perioada vacantelor parlamentare se asigura spaţiile necesare păstrării bagajelor.”

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Copyright © 2019 AT Video Creations