Ciolacu o lasă mai ușor cu consumatorii de droguri: “Blocăm instanțele cu dosare pentru consum și marii rechini scapă nepedepsiți”

Premierul Marcel Ciolacu vrea ca instanțele să prioritizeze dosarele marilor dealeri de droguri în fața dosarelor de consum. Asta dupa ce în ultima perioadă s-au cerut pedepse mai mari și pentru consumatori după ce s-a aflat că beizadeaua drogată la volan a fost prins când consuma canabis în urmă cu câțiva ani, iar dosarul lui a fost închis. Poziția lui Ciolacu vine după ce USR a cerut în Parlament dezincriminarea consumlui de canabis.

“Am tot văzut păreri și acțiuni îndreptate împotriva acestor copii care ajung din diverse motive să consume droguri. Vă spun doar atât: fără destructurarea rețelelor de trafic, nu vom avea un consum mai mic în rândul tinerilor.Am ajuns să blocăm instanțele cu tot felul de dosare pentru consum, care în final se clasează, dar marii rechini scapă aproape întotdeauna nepedepsiți. Nu cred că suntem în direcția corectă”, a spus premierul la întâlnirea semestrială a ministrei justiției, Alina Gorghiu, cu conducerea instituțiilor din sistemul judiciar.

Ciolacu spune că trebuie puse tunurile pe marile clanuri care se ocupă cu traficul de droguri. “Trebuie să ne concentrăm pe marile dosare de trafic, pe marile rețele și pe marile clanuri. Avem nevoie de acțiune imediată și de coordonare între instituții. Traficul de droguri este rădăcina răului! De aici începe totul și aici trebuie să acționăm cu foarte mult curaj. Să acționăm, nu să reacționăm!”, a spus Ciolacu.

Articole Similare

spot_img

LASĂ UN RĂSPUNS

TE RUGĂM INTRODU COMENTARIUL AICI
TE RUGĂM INTRODU NUMELE TĂU AICI