Ciolacu cere plafonarea prețurilor la carburanți și modificarea Codului Fiscal

  Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat luni dimineață, la sediul de partid, că dorește ca prețurile la carburanți să fie plafonate, iar companiile să aibă o marjă de profit.

  „Sunt anumite companii prestigioase, legale, corecte, dar, printr-o conjunctură cum este pandemia, au avut niște venituri excepționale. Corect? Nu ar fi avut acele cifre de afaceri dacă n-ar fi fost pandemia sau n-ar fi fost această criză din energie sau din carburanți, unele bazate pe un preț speculativ din punctul meu de vedere. (…)

  Eu vreau în continuare să ne așezăm la masă, să luăm deciziile cele mai corecte, pe baza cifrelor, să intervenim unde sunt speculații, cum este acum zona de carburanți. Este evident că trebuie venit cu o plafonare clară a prețului în limite și să aibă toate companiile o marjă de profit. Că nimeni nu face muncă voluntară. Nu se poate să rămânem și să avem reacție cum are Consiliul Concurenței, după 5 ani de zile sau 3 ani”, a declarat Marcel Ciolacu, la sediul PSD.

  Ciolacu a mai precizat că vrea modificarea Codului Fiscal.

  „Am început cu PNL și UDMR și am ajuns la 6% din PIB în șase luni direcționați către mediul de afaceri. Eu, Marcel Ciolacu, am inițiat o discuție în spațiul public în ceea ce privește Codul Fiscal. 

  E o diferență imensă între impozitarea muncii cu 40% și capital. Cel mai scump preț l-au plătit în pandemie pensionarii și cei cu boli cronice. 

  Avem un Cod Fiscal cu excepții de 64 de miliarde de lei, nu se poate continua, nu o spune Marcel Ciolacu, ci o spun finanțiștii și auditorii externi, de care nu se poate spune că sunt pesediști. Trebuie făcut ceva în România.

  Am cerut ca ANAF să înceapă procesul de digitalizare, ca să începem discuția în Coaliție privind impozitarea progresivă.

  Din punctul meu de vedere, Codul Fiscal arată ca în Evul Mediu, când Papa emitea bule unor oameni în urma unor privilegii. Avem jocuri de noroc impozitate cu 1%. 

  Dacă soarele răsare din sud, nu din nord, ai 5%, nu se poate continua aşa într-un stat normal. Dacă se dorește să facem așa ceva, PSD e partener la discuții. Nu se dorește, le urez succes”, a spus Marcel Ciolacu.

  Sursa foto: jurnalul.ro

  Articole Similare

  spot_img

  LASĂ UN RĂSPUNS

  TE RUGĂM INTRODU COMENTARIUL AICI
  TE RUGĂM INTRODU NUMELE TĂU AICI