Connect with us

Actualitate

Cîmpeanu propune ore în format fizic pentru elevii claselor a VIII-a și a XII-a chiar și în scenariul roșu

Published

on

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, vine cu precizări privind situația elevilor care se află în ultimul an de studiu în ciclul gimnazial și liceal, subliniind că aceștia ar putea merge la ore indiferent de scenariul în care se află unitatea lor de învățământ.

„Regulile de distanţare şi prudenţă trebuie respectate. În acelaşi timp, pentru acele şcoli care vor intra în scenariul roşu şi care nu vor mai permite accesul elevilor din clasele terminale, a VIII-a şi a XII-a, vom insista, vom propune pentru cei care sunt în măsură să aprobe aceste propuneri pe care Ministerul Educaţiei le va face, ca măcar elevii claselor a VIII-a şi a XII-a să poată merge la şcoală, pentru că vor avea examene naţionale”, a declarat Cîmpeanu într-o scurtă intervenție pentru știrile de la Aleph News.


Totodată, Ministrul punctează că în cele 3 săptămâni de când s-au reluat cursurile au fost distribuite peste un million de teste în școli, fiind utilizate, până în acest moment, doar 4000.

În prezent, în cazul scenariului roșu, școala se închide și toți elevii fac cursuri online, însă în cazul în care propunerea lui Cîmpeanu va fi susținută situația s-ar putea schimba pentru a nu afecta examenele naționale și pentru a nu ne trezi cu o „generație de sacrificiu”.

Copyright © 2019 AT Video Creations