Connect with us

Actualitate

Cîmpeanu: Doar 18% dintre şcoli au cabinet medical

Published

on

Ministrul Educaţiei a spus, la Aleph News, că doar 18% dintre şcoli au cabinete medicale, transmite roeducatia.ro. Mai mult, aceste unităţi de învăţământ nici nu au în permanenţă medic, a mai precizat Sorin Cîmpeanu.

,,Doar 18% dintre școli au cabinete medicale și sunt foarte mulți medici care lucrează o zi sau două într-o școală. Au cabinet medical, dar nu au în permanență un medic acolo. În cele 18%, decizia în plan medical se ia acolo. În celelalte, decizia o ia DSP.„, a spus Sorin Cîmpeanu.

În ce condiţii se poate închide o şcoală

,,Pentru grădiniță și învățământ primar, la apariția unui caz confirmat, se suspendă activitatea 14 zile pentru grupa sau clasa respectivă. Pentru gimnaziu și liceu, după primul caz, se efectuează ancheta epidemiologică și se ia decizia. Dacă în acea clasă apare și un al doilea caz confirmat, se suspendă pentru 14 zile. Se închide clasa.

Dacă se închid trei clase dintr-o școală cu patru clase, este o mare problemă. Dacă se închid două sau trei clase dintr-o şcoală cu 50, situația este diferită. Depinde de contextul în care se găsește școala. Poate fi un caz al unui cadru didactic care interacționează cu mai multe clase.

Școlile aflate în scenariul verde se deschid în totalitate. Există și scoli care, deși sunt în scenariul verde, din cauza unor probleme de infrastructură, nu au apă și / sau căldură sau au probleme de asigurare a distanțării fizice, acele scoli vor trece în online.”, a explicat ministrul Educaţiei.

Citeşte articolul integral pe roeducatia.ro

Copyright © 2019 AT Video Creations